Societat

El Rei Kagarriera IV acaba el seu mandat després de ser acomiadat per ser el "darrer" treballador que quedava a l'Ajuntament

Per Lluís Rovira i Barenys

El taüt amb el Kagarriera IV, en el moment de ser retirat de la plaça del Setge un cop acabada la lectura del seu testament

El Rei Carnestoltes S.M. Kagarriera IV va morir ahir, tal com estava previst, fruit de "acomiadament que ha rebut aquest matí per part del nostre regidor d'hisenda i personal". Segons l'esquela que es va distribuir, el Rei Carnestoltes era el darrer treballador que quedava a l'ajuntament de Cambrils, fruit dels acomiadaments i un cop rebuda aquesta notificació, havia decidit anar a l'estació de l'AVE de Cambrils i tirar-se al primer tren que passés. El seu fèretre va arribar a la plaça d'Espanya transportat pels diables dels Cagarrieres. En aquesta aturada, la gent congregada a la plaça va poder donar el condol a la seva vídua. Després, la comitiva fúnebre va enfilar els carrers del Barri Antic fins arribar a la plaça del Setge on es va llegir el testament del Kagarriera IV. Un cop complert aquest tràmit, el taüt va retornar al carrer Major passant per sota una cortina d'espurnes de dos sortidors que havien encès dos membres del grup de diables. D'aquesta forma es donava per acabat el Carnaval d'enguany, una festa organitzada per la Nit d'Artistes i amb el suport de l'àrea de Festes de l'Ajuntament de Cambrils.

El testament de Sa Majestat Kagarriera IV

En el seu testament, Sa Majestat Kagarriera IV va tenir un record per als membres del govern municipal i pels grups de l'oposició. Reproduïm a continuació el testament del Kagarriera:

-Al govern municipal de Cambrils, els hi deixo un antifaç per tapar-se la cara ja que ni ells mateixos creuen en la coalició de govern. No veieu que convergents i peperos ja no poden estar junts?

-A la nostra alcaldessa, l'estimada Mercè Dalmau, li deixo una calculadora perquè no es descompti a l'hora de fer les sumes i sumes i més sumes del deute que va arribant a l'Ajuntament de Cambrils. I també un mono de treball perquè comenci a donar exemple i anar per feina d'una vegada i no critiqui tant el govern anterior.

-Al nostre regidor d'Hisenda i Personal, només li deixo una cosa: el seu acomiadament! Així sabrà el què és anar a demanar el subsidi de l'atur, perquè segur que vostè mai ha estat en una oficina d'aquestes!.

-Al regidor d'Esports, li deixo una barra de pegament "superglue-3". Amb ella a la mà (la barra de pegament, és clar), t'enfilis a la teulada del pavelló i puguis repassar, una per una, totes les plaques del sostre perquè no surtin volant i més que un pavelló, sembli un "descapotable".

-No em vull deixar el nostre regidor de Turisme. Per a ell li deixo una bufanda, un gorro i uns guants de llana. D'aquesta manera, xiquet, no tindràs fred quan tornis a anar a Rússia! Ah, i un davantal, perquè segueixis fent aquestes mariscades tan bones, que són per llepar-se els dits!

-Al regidor de Planificació de Ciutat, li deixo una enciclopèdia d'obres. Però no d'obres literàries, sinó la d'obres començades i no acabades de la ciutat de Cambrils!. Perquè al pas que anem, l'enciclopèdia tindrà, al menys, 30 volums... Vols dir que primer no s'ha d'acabar el que està començat i després, si sobra temps i sobretot "cuartos", començar obres i rotondes noves?

-A la nostra (Merkel municipal) regidora de promoció econòmica, li deixo la famosa Thermomix. Així en el seu restaurant, que per cert ha quedat molt maco i els camins d'accés han quedat nets i polits, podrà fer receptes d'allò més bones! Però vigili, no es passi amb la xocolata i la mantega que engreixen!

-A la regidora d'Ensenyament, li deixo el DVD de la passada manifestació de l'11 de setembre, així veurà el que és un poble, una cultura i una Nació! Després de mirar el vídeo, a veure si té "pebrasses" de tocar la llengua catalana... De pas pot provar de fer-li entendre aquests conceptes al seu "amic" Wert, encara que tots sabem que per això es necessita un mínim de coeficient intel·lectual (pobret), per això poso en dubte que ho aconsegueixi.

-Al cap de la brigada municipal, li deixo un GPS, així podrà anar per Cambrils sense perdre's..., perquè no para de donar tombs, i tombs, i més tombs sense baixar d'aquell flamant, maco i preciós Toyota Land Cruiser! Ah, i també uns vals de combustible de l'esclat perquè no sé si ho sap però allí el gasoil és més barat!

-Al cap de comunicació de l'Ajuntament...(ja veus que no me n'oblido de tu)! Sembla que no hi siguis però hi ets, sí senyor! A tu et deixo una gran tele de led's perquè t'entretinguis una mica. Ara que ja no tens "tele-Dalmau"... podràs endollar la "play" i... apa! a seguir passant l'estona!

-Pels que esteu actualment a l'oposició, us deixo les claus del centre cultural, i les claus de la "tele-Benaiges", i les claus de la torre del Llimó, i les claus del Forn del Tallero, i les claus del cadenat de la porta de l'auditori... En fi, totes les claus que es guarden a la caixa forta de la policia local perquè pugueu entrar en aquelles obres que vau fer valtros i que no es poden fer servir, diuen, que per manca de pressupost i per això els del govern actual ho tenen tot tancat!

-Pels del Nou Moviment Ciutadà, us deixo una pastilleta per recuperar la memòria. Ara molt queixar-vos i criticar-ho tot, però alguns formàveu part de l'antic govern municipal i, per tant, vosaltres també teniu part de culpa del que està passant!

-Pels de la NAC, que han organitzat la meva arribada i el carnaval d'aquest any, us deixo el meu número de telèfon per si voleu que vingui a actuar a la Nit d'Artistes, doncs tal i com pinten les coses, l'any que ve no sé si hi haurà Carnaval. Cambrils s'està quedant sense cinema municipal, sense televisió, sense ràdio, sense centre cultural ... Tenim tots els números perquè la propera que es retalli sigui el Carnaval, així que ja farem prou si ens podem retrobar l'any que ve! També els hi deixo una escombra i un recollidor perquè col·laborin a netejar el confeti que encara queda a la sala de plens. Ja està bé, eh?

-A tots els ciutadans de Cambrils que vulgueu marxar, us deixo el passaport a cadascú per tal que foteu el camp i marxeu ben lluny d'aquesta ciutat. Amb tantes retallades i pujades d'impostos, qui tindrà ganes de quedar-se a viure en aquest indret?

-I als que no marxeu i us quedeu aquí, us demanaria, per un moment, que us possessiu a la pell dels "privilegiats mileuristes" que cada dia treballen a la nostra ciutat per tal de donar-nos servei i que també han de mantenir les seves famílies. Treballadors trempats i somrients que no entenen de números ni de pressupostos municipals. Alguns no saben que, potser, en poc temps formaran part de la llarga llista del proper ERO de l'Ajuntament. Ells no són polítics. Si us plau, no els poseu tots al mateix sac perquè, sincerament, no s'ho mereixen.

-Finalment, us demano un últim esforç: aconseguir la medalla de la "Mare de Déu del Deute". Si lluiteu amb ganes us l'haureu guanyat a pols doncs, aquesta gent que mana, s'han proposat que siguem la ciutat més endeutada de l'estat i a aquest pas, a fe que ho aconseguiran!

-I per acabar, estimats súbdits i amics que m'heu acompanyat durant la meva curta estada entre vosaltres, recordeu-me com el que sóc. És a dir, com un "festero" de cap a peus. Per això us demano que, sempre que pugueu, dueu a terme la meva màxima il·lusió, aquella premissa que diu... Mengeu, beveu i, sobretot, folleu tant com pugueu que el món s'acaba!

Comenta aquest article