Informació general

L'Ajuntament posarà en marxa un projecte per rehabilitar l'aiguamoll de la riera de Riudoms

Per Judit Pinazo



Aspecte que ofereix actualment l'aiguamoll de la riera de Riudoms
L'aiguamoll de la riera de Riudoms es va recuperar a finals de la dècada dels anys 90. Des d'aleshores, segons la tècnica de Medi Ambient de l'Ajuntament -Mercè LLop- s'hi fa cada any un manteniment que consisteix bàsicament en desbrossar les canyes i fer un tractament contra els mosquits, però sembla ser que actualment aquest tractament és insuficient.

Actualment hi ha moltes canyes a l'aiguamoll i, tot i que la gent s'hi atura a veure la fauna i la vegetació, la gran quantitat de canyes impedeix poder visitar l'espai natural còmodament. Per tal de millorar-ne l'accessibilitat i convertir-lo en un espai visitable, el Departament de Medi Ambient de l'Ajuntament ha decidit buscar-hi una solució.

Segons va explicar la tècnica Mercè Llop a Revista Cambrils Diari Digital "està previst per a aquest any encarregar un projecte per veure què es pot fer amb aquest espai i com el podem millorar. No sabem si cal eliminar algunes canyes, si és necessari posar-hi algun panell informatiu explicant alguna cosa…".

L'aiguamoll de la riera de Riudoms està contemplat dins l'inventari de zones humides del Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya i s'hi troben, sobretot, aus migratòries, com és el cas de l' ànec de coll verd, molt comú en aquest aiguamoll.

Tot i això, s'ha detectat que a causa d'una falta de gestió més correcta de l'espai a vegades hi apareixen rates d'aigua, pròpies d'aquest espai però poc agradables per a la gent. Segons Mercè Llop, està previst controlar aquest tipus de fauna i també fer més accessible el pont que hi ha al lateral de l'aiguamoll, que actualment està envaït per la vegetació, "en definitiva, el que volem és crear un espai natural que es pugui visitar dins de l'espai urbà del municipi".

Actualment s'estan demanant pressupostos i es preveu tenir-ho enllestit a finals d'any.


Comenta aquest article