Societat

El ple carnavalesc aprova la venda de l'edifici consistorial

Per Lluís Rovira i Barenys

El Rei Carnestoltes en un moment de la sessió plenària del passat divendres al vespre

El seguici carnavalesc va prendre possessió del seu mandat, el passat divendres al vespre, en el decurs d'un acte celebrat a la sala de plens de la Casa de la Vila. Poc abans, el Rei Carnestoltes, els regidors del Carnaval i la xaranga Tal com sona, de Paüls, havien sortit del local d'entitats festives i, abans d'arribar a l'ajuntament, havien fet una visita al Casal Municipal de la Gent Gran.

Arribada a l'Ajuntament

Molta expectació a la sala de plens per a veure els acords que prendria l'ajuntament carnavalesc. Però abans del ple s'havia de fer el traspàs de poders i el pregó. En aquesta intervenció, el Rei Carnestoltes va repassar els principals temes de l'actualitat municipal. Va fer esment de les pujades de l'IBI, de les retallades de serveis, de les obres inacabades, dels viatges a Rússia, entre d'altres temes. Un cop consumat aquest primer pas, el Carnestoltes va fer entrar els seus regidors a la sala de plens i després d'una moments de disbauxa i gresca amb la música de la xaranga, es va iniciar el ple. Abans, però, es van tapar els retrats oficials del rei Joan Carles i del president de la Generalitat, Artur Mas, amb una foto d'una dona amb poca roba i una foto de l'Angela Merkel, respectivament.

L'edifici consistorial, en venda

En el primer punt, a càrrec del regidor d'Hisenda, es va aprovar la venda de l'edifici consistorial i a ritme de la música de la xaranga es va col·locar el cartell a la mateixa sala de plens. En aquest punt d'Hisenda també es contemplava el canvi del conveni dels treballadors de l'ajuntament "per tal de poder-los fotre fora (perdó) acomiadar-los" i "mantenir els nostres sous i les nostres pagues extraordinàries". També es va aprovar el tancament dels Serveis Socials, del Centre Cultural, del cinema, de la ràdio i la televisió i d'algunes dependències municipals més, "i així poder viatjar per tot Europa i fotre'ns uns bon sopars"així com també una pujada dels impostos en un 30%.
En el segon punt del plenari i dins l'apartat de Festes i Cultura, es va aprovar la recuperació de la Rua Riu amb la proposta afegida de fer servir l'auditori a mig fer com a escenari de la Nit d'Artistes i com a nou local de les entitats festives. En el tercer punt, presentat pel regidor de Promoció de Ciutat, es va aprovar que el Rei Carnestoltes comenci, la setmana vinent, la volta al món per les fires de les ciutats més importants amb diners "finançats amb els impostos dels cambrilencs i cambrilenques".
En el quart punt del ple, es va aprovar la creació d'una perruqueria municipal per a la gent gran "ja que per les festes de Nadal es va tancar la del Casal" i la construcció d'un camp de futbol exclusivament pel juvenil de l'Oleastrum, "que, pobrets, estan entrenant cada nit aquí a la plaça". Finalment, el cap de l'oposició va intervenir per manifestar que "estem farts que se'ns culpi de tot el que està passant en aquests moments". També hi va haver la irrupció, a meitat del ple, d'un independentista que va prendre la paraula per reclamar un referèndum i, també, per demanar que Convergència trenqui el pacte amb el PP al govern de Cambrils.

Expropiació del edifici de la plaça del Pòsit

Un cop acabat el ple, el seguici carnavalesc es va dirigir cap a la plaça del Pòsit per inaugurar l'edifici. La sorpresa del Rei Carnestoltes va ser comprovar com l'edifici encara està per fer i va canviar el discurs previst i va fer l'expropiació de la plaça amb el compromís que "d'aquí a dos mesos tindrem l'edifici del Pòsit acabat". Després d'això el Rei Carnestoltes va donar el tret de sortida a Menja't el Carnaval, la ruta de tapes que s'ha establert enguany per aquesta celebració.

Comenta aquest article