Societat

18 comparses i prop de 1.500 persones omplen de gresca i confeti els carrers de Cambrils a la rua de Carnaval

Per Berta Ruiz

Rua del Carnaval el dissabte a la tarda,  al seu pas per la Rambla de Jaume I

Prop de 1.500 persones van participar a la Rua de Carnaval de Cambrils, aquest passat dissabte a la tarda. La gresca, la música, el ball i el confeti van ser els grans protagonistes de la festa, la qual va recórrer diferents carrers del municipi i va aplegar un nombrós públic al seu pas. La rua de Carnaval –en la seva cinquena edició d’ençà de la seva represa–, va iniciar-se al capdamunt del passeig de La Salle i va baixar fins al carrer de Robert Gerhard per després continuar per tota la façana marítima fins al Club Nàutic des d’on va enfilar la rambla de Jaume I i l’avinguda del Països Catalans fins arribar a la plaça de l’Ajuntament, on va cloure el recorregut.

18 colles i prop de 1.500 persones

Enguany, la rua va comptar amb la participació d’un total de 18 colles i gairebé 1.500 persones. Com cada any, les colles més nombroses van ser les de les escoles, amb l’escola Cambrils i l’AMPA del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer, amb el major nombre de participants. De fet, el col·legi Cardenal Vidal i Barraquer va ser la colla que obria el recorregut, disfressats de dents i de raspall de dents amb el nom artístic de “Sense pasta…”. A continuació el Club Escola Dojo Cambrils disfressats de cowboys; l’Associació de veïns de Nou Cambrils que anaven de pallassos; l’escola Guillem Fortuny que recreava els personatges del Rey León; els Fem Colla de Vilafortuny que anaven d’estrelles de Hollywood; el Ball de Bastons de Cambrils que anaven disfressats d’arlequins; el grup de l’AMPA de l’escola Marinada de pirates; els de l’AMPA de l’escola Cambrils que duien vestits medievals; la colla de l’escola La Bòbila anava amb difresses de mosques i papallones; l’APA de l’escola Joan Ardèvol que anaven vestits de mossèns i monges, diables i diableses; l’Agrupament Escola Gent de Mar –una colla força nombrosa– anaven de galetes María; el grup de l’Associació d’Antics Alumnes de La Salle duien vestits de romans; Els Despenjats que anaven de caques de l’Arale; la colla Tothom hi cap de Pipi Calzaslargues i de pirates; la colla Tracatrà que anava de galls i gallines; els del Ball de Diables Els Cagarrieres anaven disfressats de troglodites; la colla Depresa i corrents que eren ninfes i elfos i, finalment, els Cop de Cap que anaven de “Lladres del Palau de la Música”.


Enterrament de la Sardina

Demà dimarts 12 de febrer, a partir de les 19 hores, es clouran els actes de Carnaval amb el tradicional Enterrament de la Sardina. La vetlla es farà a la plaça d'Espanya i la marxa fúnebre recorrerà els carrers del Barri Antic fins a la plaça del Setge, on es llegirà el testament i es farà la crema del Rei Carnestoltes.

Comenta aquest article