Informació general

Torna el programa Carretera i Manta amb 30 activitats formatives i lúdiques per els joves de Cambrils, Salou i Vila-seca

Per Cristina Sierra

Un moment de la presentació del programa Carretera i Manta 2013, ahir a l'Ateneu Juvenil

L'Ateneu Juvenil va acollir, ahir al matí, la presentació del programa d'activitats Carretera i Manta 2013, dirigit als joves de 14 a 30 anys dels municipis de Cambrils, Salou i Vila-seca. Enguany, el programa ofereix 30 activitats formatives i lúdiques i té 1.100 places disponibles, el que suposa un increment de 100 places respecte l'any 2012. La presentació del programa va anar a càrrec de l'alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau–, l'alcalde de Salou –Pere Granados–, el tercer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Vila-seca –Josep Toquero– i la regidora de Joventut de l'Ajuntament de Cambrils –Laura Mellau–. A l'acte també hi va assistir el director de Serveis Territorials de Joventut de la Generalitat de Catalunya –Joan Plana– i els regidors i tècnics de Joventut dels ajuntaments de Salou i Vila-seca.

El taller de castells, una de les novetats del programa

Enguany el programa Carretera i Manta ha incrementat un 10% les activitats formatives respecte l'any 2012, el pressupost s'ha fixat en 105.535 euros i, per tercer any consecutiu, no ha incrementat el preu de les activitats. Per aquest 2013 s'han inclòs dues noves activitats: el taller Fem Pinya, que introdueix al jove al món dels castells, i la sortida als X Games de Barcelona, una competició d'esports extrems. En l'àmbit formatiu, el programa inclou els cursos de director i monitor de lleure, el curs de monitor de ludoteca i menjador, el curs de manipulador d'aliments, el curs de primers auxilis, el curs DEA i els cursos de conversa en anglès, francès, alemany i rus turístic. En l'àmbit lúdic, el programa inclou la sortida a la neu a Vallnord i a Gran Valira, la visita al Saló del Manga de Barcelona, el paintball a Prades i el curs d'iniciació a pàdel.

L'any 2012, 337 joves cambrilencs van participar a les activitats de Carretera i Manta

L'anterior edició del programa va comptar amb la participació de 696 joves dels tres municipis. Cal apuntar que, d'aquests 696 joves, 337 eren cambrilencs, un fet que evidencia la bona acollida que té el programa Carretera i Manta entre els joves de Cambrils. A la presentació d'ahir, la regidora de Joventut de Cambrils va donar pas a un vídeo fet per un grup de joves de totes les edats que han participat en el programa i on es recollia la seva opinió respecte el Carretera i Manta.

Per 14è any consecutiu, els Ajuntaments de Cambrils, Salou i Vila-seca han treballat conjuntament per oferir aquests serveis formatius i lúdics als joves. Durant el torn de parlaments, Mercè Dalmau, Pere Granados i Josep Toquero van apuntar que és important poder oferir aquesta formació als joves, ja que és un dels sectors més castigats per la crisi econòmica. "Des de les administracions públiques, aportar la formació als joves és una prioritat absoluta, ja que entenem que és la manera de tenir més possibilitats per trobar feina", va afirmar Granados.

D'esquerra a dreta: Pere Granados, Mercè Dalmau i Josep Toquero signant el conveni del programa

Comenta aquest article