Societat

Tot a punt per a celebrar el Carnaval 2013

Per Berta Ruiz

Un moment de la sessió plenària de l'ajuntament carnavalesc, en l'edició de l'any passat

Cambrils viurà aquest cap de setmana els actes del Carnaval 2013. Aquesta mateixa tarda, a partir de les 19 hores, es donarà el tret de sortida a la programació d'enguany amb l'arribada del Rei Carnestoltes al consistori cambrilenc, on prendrà els poders del poble de mans de l'alcaldessa i se celebrarà el primer ple municipal del nou govern carnavalesc. Tot seguit la comitiva es dirigirà fins a la plaça del Pòsit on s'encetarà la iniciativa Menja't el Carnaval, una de les principals novetats d'enguany. Durant el cap de setmana del Carnaval, entre els dies 8 i 10 de febrer, 35 establiments oferiran diferents promocions i descomptes. Hi haurà tres opcions: la dels bars i tavernes, la dels restaurants adherits i la dels locals de nit, fruit de la col·laboració entre la Nit d'Artistes de Cambrils (NAC) en col·laboració amb l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de Cambrils, El Pòsit Batega! i Vilacentre.

Rua de Carnaval amb 21 colles

Dissabte 9 de febrer, a partir de les 18 hores, s'iniciarà la Rua de Carnaval en el seu recorregut habitual, és a dir, començarà al passeig d'Albert i baixarà tot el passeig de La Salle fins al carrer de Robert Gerhard. Des d'aquí seguirà cap al passeig Marítim i travessarà tot el port fins al Club Nàutic, des d'on enfilarà tota la rambla de Jaume I i l'avinguda dels Països Catalans fins arribar a la plaça de l'Ajuntament. Enguany, no hi haurà ni sopar de colles ni concert.

Primer Concurs de disfresses infantil

L'endemà diumenge 10 de febrer també tindrà lloc una altra de les novetats d'enguany que serà el primer Concurs de disfresses infantil, a partir de les 12 hores, al Cafè Adagio, situat al passeig d'Albert. Tota la canalla que hi participi tindrà un obsequi. Finalment, el dimarts 12 de febrer, a partir de les 19 hores, es clouran els actes de Carnaval amb el tradicional Enterrament de la Sardina. La vetlla es farà a la plaça d'Espanya i la marxa fúnebre recorrerà els carrers del Barri Antic fins a la plaça del Setge, on es llegirà el testament i es farà la crema del Rei Carnestoltes.

Imatge de la rua de Carnaval de l'any passat al seu pas pel port

Comenta aquest article