Cultura

Traüt Companyia d'Espectacles actuarà al Carnaval de Venècia i al Festival internacional de teatre de Milà

Per Berta Ruiz

Components de l'espectacle The McKensy’s Clan Band

Traüt Companyia d’Espectacles actuarà al Carnaval de Venècia del 10 al 12 de febrer i també al Festival Internazionale sul Nuovo Clown e Teatro di Strada de Milà, entre els dies 14 i 16 de febrer. La companyia cambrilenca portarà fins a Itàlia el seu espectacle de The McKensy’s Clan Band, on un grup d’escocesos excèntrics esvaloten el carrer amb gaites i timbals, fent xaranga, teatre de carrer, humor, música en directe i animació itinerant.

Actuacions a Venècia i a Milà

Els integrants de The McKensy’s són Albert Cucurull en el paper de John McKensy (animació), Ignasi Llorens com a  Bill McIntosch (flauta travessera), Xavier Bordera com a Paul McGiver (caixa), Titus Prats en el paper de Liam McAgun (bombo) i Jordi Martí com a George McFlurry (gaita). Precisament, Jordi Martí ha comentat a Revista Cambrils Diari Digital que, “som una companyia que ens dediquem a fer teatre de carrer i espectacles itinerants per a tots els públics amb música en directe. Normalment, ens presentem a diferents festivals i mostres de teatre de carrer de Catalunya i d’Espanya i ara, des de fa poc hem començat a fer coses per Europa. La majoria de festivals tenen un criteri de selecció i, en aquesta ocasió ens van seleccionar per anar al de Milà, amb actuacions per llocs molt cèntrics de la ciutat.  Després, ens van sorprendre dient-nos que tenen un conveni amb el Carnaval de Venècia per portar les companyies internacionals que actuen a Milà i també ens van seleccionar”.
Tal com ha explicat Martí, a  Venècia, la companyia cambrilenca actuarà a la plaça de San Marco en el marc del concurs de la millor màscara del seu Carnaval on, entre mostra i mostra s’aniran succeint diferents intervencions de grups de teatre de carrer. “Són intervencions que ens fan molta il·lusió, perquè Venècia és un dels carnavals més coneguts del món i ens veurà molta gent. A més, l’espectacle de The McKensy’s el portem molt rodat. El portem fent des de fa 15 anys i ja hem fet més de 1.000 actuacions arreu de l’estat Espanyol, Andorra i Portugal. Durant tots aquests anys ens ha funcionat molt bé, a base d’improvisar i de picar molta pedra a peu de carrer. Ara, ens va bé obrir-nos portes a l’estranger amb The McKensys, perquè és un espectacle molt portàtil i no necessita cap infraestructura”.

Més actuacions durant aquests dies de Carnaval

Aquesta petita gira per Itàlia però, no serà l’única actuació que la companyia cambrilenca realitzarà aquests dies de Carnaval. De fet, avui mateix, amb l’espectacle de Les Enfants, actuaran al Carnaval de Galdakao (Euskadi) i demà estaran al Carnaval de Donosti. Per altra banda, els integrants de la formació The McKensy’s Clan Band també estaran aquest dissabte al Festival Tradicionàrius, Folk als Mercats, al barri de Gràcia de Barcelona i també al Carnaval de Móra d’Ebre. 


La companyia TRAÜT neix l’any 1993 a Cambrils formant un grup de música folk catalana, els Traüt de Tarí, amb el que durant uns 10 anys van experimentar diferents formats musicals. L’any 1998 creen l’espectacle The McKENSY’S Clan Band, amb el que la companyia s’aboca plenament a les arts de carrer. Més endavant vindran altres produccions com La Colla del Geperut, Les Enfants, el Carrocontes, els Romancers o  il Criceto. La marca de la casa és envair el carrer dirigint-se a tots els públics amb un marcat sentit de l’humor fresc i esbojarrat, amb la música en directe de peculiars instruments del món del folk, amb l’originalitat dels seus muntatges i, sobretot, amb una gran capacitat d’improvisació al carrer.

Comenta aquest article