Societat

L'arxiver municipal Pedro Otiña guanya el V Premi d'Investigació Port de Tarragona

Per Cristina Sierra

Imatge de Pedro Otiña

L'arxiver municipal Pedro Otiña ha guanyat el V Premi d'Investigació Port de Tarragona. Otiña, llicenciat en Història per la Universitat Rovira i Virgili, va presentar el treball "Sanitat Marítima. La defensa de la costa i la salut pública (1720-1900)", un estudi sobre com ha evolucionat el control sanitari al llarg dels anys.

Tal com ha explicat Otiña a Revista Cambrils Diari Digital, "el punt inicial del treball és l'epidèmia de pesta que hi va haver a Marsella a l'any 1720 i les mesures que es van prendre per evitar que afectés la costa catalana". L'estudi acaba l'any 1900 amb tots els canvis legislatius que es van fer per controlar la sanitat marítima, amb la col·laboració de metges i veterinaris especialitzats.

Dos anys d'investigació

Otiña ha treballat durant dos anys en aquest estudi i ha apuntat que encara li queda un any per acabar-lo. "Vaig començar-hi a treballar sense pensar en el premi i quan el tenia encaminat vaig considerar presentar-lo, el passat mes de novembre", ha explicat. El V Premi d'Investigació Port de Tarragona està dotat amb 6.000 euros. L'arxiver ha manifestat que, "amb la dotació del premi complementaré el projecte amb els arxius nacionals". El premi es lliurarà a finals d'aquest mes de febrer.

L'Autoritat Portuària de Tarragona publicarà el treball

L’Autoritat Portuària de Tarragona i l’Arxiu del Port de Tarragona van iniciar, l'any 2004, la convocatòria d’aquest certamen, un dels més ben dotats de la demarcació, amb l’objectiu de fomentar la investigació i els estudis sobre el Port de Tarragona i el seu entorn més immediat. Cada dos anys es convoca el premi i l’obra guanyadora és publicada per la pròpia Autoritat Portuària sota la Col·lecció Saturnino Bellido.

Comenta aquest article