Informació general

Arriba la novena edició de les Jornades de la Galera, amb dos concursos com a principals novetats

Per Cristina Sierra

D'esquerra a dreta: Salvador Gaya, Francesc Gil, Carme Cros, Pep Pellicer i Xavier Infantes
D'esquerra a dreta: Salvador Gaya, Francesc Gil, Carme Cros, Pep Pellicer i Xavier Infantes

Ahir al matí es va presentar la novena edició de les Jornades de la Galera, que se celebraran del 8 de febrer al 3 de març. La roda de premsa va anar a càrrec de la regidora de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Cambrils –Carme Cros–, el representant de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria –Pep Pellicer–, el patró major de la Confraria de Pescadors –Francesc Gil–, el cap del departament de cuina de l'escola d'Hoteleria i Turisme –Xavier Infantes– i el representant de la Cooperativa Agrícola –Salvador Gaya–.

Les jornades comptaran amb dos concursos com a novetats d'aquesta novena edició

Enguany, tal com va avançar la regidora de Promoció Econòmica, hi hauran dues novetats: el concurs "Foto Galera amb premi" i el concurs de "Receptes de talents casolans amb galeres". Cros va explicar que la idea és que s'utilitzin les noves tecnologies per a promoure les Jornades a través de la pàgina de Facebook. Per una banda, el concurs de fotografia consisteix en enviar fotografies d'alguna de les activitats que es faran durant les Jornades de la Galera i, per l'altra banda, el concurs de receptes és un concurs amateur per a persones aficionades a la cuina i han d'enviar la seva recepta que ha de tenir la galera com a producte principal. Tant les fotografies com les receptes s'hauran d'enviar al correu pciutat@cambrils.org o penjar-les al Facebook de les Jornades. Els interessats ja poden consultar les bases dels dos concursos a la pàgina web de l'Ajuntament o a la mateixa pàgina del Facebook.

Augmenta el nombre de restaurants adherits a les Jornades de la Galera

El representant de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria va repassar les activitats que s'organitzen des de l'entitat. Pellicer va apuntar que, "afortunadament, creix la qualitat de restaurants que s'apunten a les Jornades" i va manifestar que, "cada dia hi ha més possibilitats de treballar amb la galera". Enguany, la novena edició comptarà amb 54 restaurants cambrilencs que hi participaran, tres restaurants més respecte l'any passat. "Estem contents amb les Jornades perquè durant aquestes cinc setmanes hi ha molta més afluència de gent als restaurants, també entre setmana".

Per segon any consecutiu, l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria ha organitzat l'activitat "Cambrils, cuina oberta". Vuit restaurants cambrilencs –Acuamar, Casa Macarrilla, Can Bosch, El Pósito, Espai Culinari, Miquel, Rincón de Diego i Bec d'Or– obriran les portes de la seva cuina per ensenyar a fer una recepta amb galera  a les persones que hi estiguin interessades. El cicle es farà els divendres 8,15 i 22 de febrer.

D'altra banda, l'Associació també ha organitzat un taller per aquells emprenedors que vulguin obrir un bar o restaurant. El taller explicarà a aquestes persones els passos que han de seguir per obrir el seu negoci i es farà una sessió de consells pràctics amb els restauradors cambrilencs Pep Pellicer (Acuamar) i Maria Bertran (El Pescador). El curs es farà el 21 i 28 de febrer i el 7,14 i 21 de març.

Diumenge 24 de febrer tindrà lloc la galerada popular al port

La galerada popular, una de les activitats més emblemàtiques de les Jornades de la Galera, tindrà lloc el proper diumenge 24 de febrer i anirà a càrrec de la Confraria de Pescadors de Cambrils. El patró major va afirmar, ahir, que "des de la Confraria estem molt orgullosos que s'hagi fet aquesta tasca durant aquests nou anys i s'hagi potenciat la galera".

Per la seva banda, el representant de la Cooperativa Agrícola, entitat que organitza l'esmorzar de calçots amb galera i oli de la Cooperativa, va apuntar que, "estem molt contents i orgullosos de promocionar aquests productes. Volem fer poble, hem de potenciar el nostre poder gastronòmic. Cambrils és un punt de referència de la gastronomia".

IX Concurs de la Mar als Fogons

Xavier Infantes, el cap del departament de cuina de l'escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils, va explicar les bases del IX Concurs de la Mar als Fogons, dirigit als estudiants de cuina de la demarcació i que s'ha ampliat als estudiants valencians. Infantes va apuntar que els estudiants reben 26 ingredients bàsics per fer una recepta amb galera. "Els estudiants poden aportar sis ingredients més el dia del concurs", va puntualitzar. D'entre totes les propostes rebudes, el jurat, format per quatre professors de l'escola, seleccionaran les vuit millors receptes que passaran al concurs. El guanyador es coneixerà el proper divendres 1 de març. "Té molta importància la innovació", va apuntar Infantes.

La regidoria de Promoció Econòmica i el Patronat de Turisme estan treballant en un calendari gastronòmic per a promocionar Cambrils

Un cop es va repassar tot el programa d'activitats, la regidora de Promoció Econòmica va afirmar que la regidoria i el Patronat de Turisme estan treballant en un calendari gastronòmic per a promocionar Cambrils. Cros va avançar que "segurament aquest any es promocionarà un altre producte cambrilenc", un producte que s'inclouria en aquest calendari. "Volem fer un tipus d'activitat gastronòmica que sigui per tot l'any", va afirmar.

Comenta aquest article