Informació general

Cambrils celebra el Dia Mundial de l'Arbre amb la plantada de 50 alzines

Per Judit Pinazo



Alumnes del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer plantant una alzina per celebrar el Dia Mundial de l'Arbre
Ahir es va celebrar el Dia Mundial de l'Arbre i amb motiu de la diada l'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament i l'Associació Ecologista GEPEC van organitzar una plantada d'arbres amb els alumnes de 6è de primària del CEIP Cambrils, el CEIP Joan Ardèvol i el col·legi Cardenal Vidal i Barraquer.

La plantada es va realitzar en uns terrenys situats al costat de la riera de Riudoms, a l
'avinguda de Lluís Millet, a l'alçada de l'avinguda del Sol. Es van plantar un total de 50 alzines per part dels 180 alumnes del tres centres de primària. S'ha triat l'alzina perquè és un dels arbres més representatius dels nostres boscos.

Segons un dels membres del GEPEC, Ramon Ferrer, "l'objectiu, a banda de la plantada, és vincular els alumnes durant un temps amb els arbres que avui planten".

Des del voluntariat del GEPEC i l'Àrea de Medi Ambient s'anirà seguint el desenvolupament dels 50 arbres i se'n  farà un seguiment, i en cas de ser necessari es replantarà alguna de les alzines. Tot i així, des del GEPEC s'espera la col·laboració dels alumnes, segons explicava Ramon Ferrer: "esperem que els mateixos alumnes i les seves famílies s'animin a regar i cuidar els arbres, ja que les alzines estan acostumades al recs de viver i cal tenir en compte que aquí plou poc i que la brigada no podrà anar-hi sempre que vulgui. Amb el rec de suport dels nens, la mortaldat dels arbres disminuirà".

Aquest és el primer any que s'organitza l'activitat, tot i que es preveu continuar-la fer anualment.

Comenta aquest article