Informació general

Mercè Dalmau (CiU) i Carme Cros (PP) defensen la "bona salut" del pacte local i no es plantegen trencar-lo

Per Berta Ruiz

La primera tinent d'alcalde –Carme Cros– i l'alcaldessa –Mercè Dalmau– en una sessió plenària del passat mes de novembre

El pacte de govern local a l’Ajuntament de Cambrils, que aglutina les formacions de CiU, PP i la PLIC, gaudeix de “bona salut”, segons han valorat l’alcaldessa Mercè Dalmau (CiU) i la primera tinent d’alcalde Carme Cros (PP), després de l’anunci del Comitè Executiu Nacional de CDC de donar llibertat a les agrupacions locals del partit a decidir si manté els pactes locals amb el PP.

El secretari general de CDC –Oriol Pujol– va manifestar, ahir, –el mateix dia que es va fer públic el trencament del pacte de govern entre CiU i el PP a la Diputació de Barcelona– que “durant el període de reflexió sobre les relacions amb el Partit Popular hem constatat que la línia d’actuació dels populars genera confrontació amb la de CiU. I la genera per l’ofec financer, competencial i identitari que el partit Popular exerceix sobre Catalunya i per la seva bel·ligerància davant la celebració de la consulta”. No obstant això, el secretari general de Convergència va recalcar que “aquesta reflexió s’ha fet a nivell dels ens supramunicipals” ja que a nivell local s’ha emplaçat a cada municipi i a cada agrupació local “a què determini fins a quin punt l’actitud dels populars afecta la línia d¡actuació de CiU al municipi”.

"El pacte local té bona salut"

Davant d’aquest fet, l’alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau– ha comentat a Revista Cambrils Diari Digital que, “nosaltres tenim un pacte a nivell local per un projecte concret i el pacte té bona salut com tenia al començament i la segueix tenint ara. Per tant, no tenim cap problema”. De fet, segons Dalmau, el Comitè Executiu Nacional de CDC ha donat llibertat, precisament, “perquè no és igual a totes les poblacions ni hi ha el mateix clima a totes les poblacions, ni hi ha les mateixes persones. Aquí, no tenim cap problema, sinó un equip de govern cohesionat amb les tres forces que en formem part”.
En aquesta mateixa línia, la regidora del PP i primera tinent d’alcalde –Carme Cros– també ha destacat la solidesa del pacte a nivell local, diferenciant-lo de la política nacional. “Quan tu treballes a nivell local el que compta són les polítiques adreçades al ciutadà i sempre hem dit que tenim una forma de pensar molt semblant respecte com hem d’aplicar les polítiques. Està clar que a tots els pactes sempre hi ha petites diferències, però en el que és principal pensem el mateix i el que volem per a la ciutadania de Cambrils. En aquest moment el que és més important és tirar endavant l’Ajuntament, complir amb els nostres compromisos i donar un millor servei al ciutadà. Aquesta és una decisió a nivell local i l’executiva de CiU i l’alcaldessa ja ho han deixat ben clar, que apostem per aquest pacte, igual que la nostra junta local que també el valora molt positivament al marge de tot el que pugui passar a nivell de Catalunya”.

Recordem que, CiU i PP governen a municipis com Cambrils i Reus, municipis que el mateix Oriol Pujol va posar com a exemples. En la mateixa línia que Cambrils, Convergència de Reus tampoc es planteja trencar el seu pacte amb el PP. No obstant això, des del Comitè Executiu Nacional de CDC sí s’ha donat la consigna de trencar tots els pactes en els òrgans supramunicipals. Aquest és el cas de la Diputació de Tarragona, així com els consells comarcals del Tarragonès, el Gironès i el Maresme.

Comenta aquest article