Cultura

El cambrilenc Eduard Vallès guanya el premi Gaudí a la millor direcció de producció per la pel·lícula 'The Pelayos'

Per Cristina Sierra

El cambrilenc Eduard Vallès amb els seus familiars, ahir, després de rebre el premi Gaudí

El cambrilenc Eduard Vallès va guanyar, ahir a la nit, el premi Gaudí a la millor direcció de producció per la pel·lícula 'The Pelayos'. Vallès compartia nominació amb Josep Amorós per 'Tengo ganas de ti', Ander Sistiaga per la pel·lícula 'El Bosc' i Anna Vilella per 'Fènix 11*23'. Tal com ha afirmat el productor cambrilenc, a Revista Cambrils Diari Digital, el premi va ser tota una sorpresa perquè no s'esperava rebre'l. "No em pensava que em tocaria, ni em vaig preparar el discurs d'agraïment", ha apuntat.

Vallès, que és el primer cop que rep un premi com director de producció, ha afirmat que, "és difícil que estiguis nominat en aquesta categoria" i ha apuntat que s'esperava que els premis es lliuressin a les pel·lícules que tenien més nominacions però, finalment, "van estar molt repartits". El cambrilenc fa 23 anys que es dedica al món de la producció. Ha produït 6 pel·lícules de llargmetratge, entre les quals hi ha 'La Dona de l'Anarquista' o 'La cara del terror', una pel·lícula que es va estrenar només als Estats Units, però la seva carrera s'ha centrat més en les mini-sèries que s'han fet per televisió, com la del '23-F' o 'Barcelona Neutral'. Properament, s'estrenaran les mini-sèries 'Carta a Eva' i '1714, el preu de la llibertat'.

La pel·lícula 'Lo imposible' s'imposa als Gaudí

La pel·lícula 'Lo imposible' de J.A. Bayona va ser la gran guanyadora dels V Premis Gaudí. La pel·lícula es va endur 6 guardons: millor director, millor film europeu, millor so, millor fotografia, millor maquillatge i millor muntatge. Les altres dues pel·lícules que van pujar al podi van empatar a 4 premis. 'Blancaneu', tot i tenir 12 nominacions, es va endur 4 guardons, un dels quals és el principal, el millor film català, i 'Una pistola en cada mano', que tenia 6 nominacions, va rebre 4 premis artístics: millor film no català, actor i actriu secundaris i millor guió.

El premi al millor actor va ser per al 'polsera vermella' Àlex Monner per 'Els nens salvatges', de Patricia Ferreira, i el premi a millor actriu va ser per a Maria Molins, per 'El bosc'. 'Les aventures de Tadeu Jones' es va endur dos guadrons: el premi a millor pel·lícula d'animació i millors efectes digitals.

Comenta aquest article