Informació general

Cambrils Solidari Tots Plegats inaugura la seva seu i obre les portes a la col·laboració dels cambrilencs

Per Lluís Rovira i Barenys

Grup de col·laboradors  i convidats presents a la inauguració de la seu de Cambrils Solidari Tots Plegats, el passat divendres al vespre. El president, Òscar Viola, és el tercer començant per l'esquerra

L'associació Cambrils Solidari Tots Plegats va fer la inauguració oficial de la seva seu social, aquest passat divendres, en un acte que va aplegar un bon nombre de col·laboradors d'aquesta entitat. La seu, que és una cessió d'un particular, es troba al número 29 del carrer de la Verge del Camí i és el local on hi havia la seu d'Aparcam fins que aquest organisme es va traslladar a les seves noves dependències.

40 voluntaris

Cambrils Solidari Tots Plegats ja està en marxa i ja va realitzar una campanya d'assistència, aquest passat Nadal, en la que va repartir uns quaranta àpats. Ara, amb l'obertura del local es dóna un pas més tant de cara al servei d'ajut a les persones necessitades com de recollida de material. El local estarà obert de dilluns a divendres, d'11 a 1 del migdia i de les 5 a les 8 del vespre.
Cambrils Solidari Tots Plegats compta en aquests moments amb uns 40 voluntaris i està oberta a la participació de qui hi vulgui col·laborar. Aquestes 40 persones que formen l'entitat es distribueixen en diferents grups de treball que van des del recapte d'aliments al grup d'experts que avaluen les necessitats de la gent que demana ajut a l'entitat, format per un psicòleg, un psiquiatre i un treballador social. El president d'aquesta nova entitat, Òscar Viola, ha explicat a Revista Cambrils Diari Digital que aquesta entitat no neix per "fer la competència ni suplantar altres entitats que atenen gent amb necessitats. És un complement ja que en cap cas es donarà ajut a qui ja en rebi tant de Càritas com de Benestar Social". Així doncs, abans de donar ajut a una persona, Cambrils Solidari Tots Plegats comprovarà que no tingui altres ajuts i en aquest cas i després de que el grup d'experts de l'entitat doni el vistiplau, es farà l'assistència que, bàsicament, serà de menjar o bé d'ajut econòmic. Segons va comentar Viola, "l'entitat neix perquè hem detectat el que podríem anomenar com a nova pobresa, una situació en la que s'hi troba gent que fins ara no s'hi havia trobat mai. L'entitat seguirà mentre les coses continuïn així. Un cop s'arregli la situació econòmica general ho deixarem".
Una de les mesures que la nova entitat té previst per a recollir diners és la calçotada que es farà el proper 10 de març a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola.

Comenta aquest article