Informació general

Neix una plataforma que reclama que "es reprenguin les emissions de Ràdio i Televisió de Cambrils el més aviat possible"

Per Redacció

Sala de redacció de la TDCamp

Ahir es va posar en marxa una campanya que sota el títol de "Salvem Ràdio Cambrils" demana a l'Ajuntament "que reprengui les emissions de Ràdio i Televisió de Cambrils el més aviat possible". Aquesta campanya s'ha encetat a través d'Internet, amb un manifest penjat al web www.salvemradiocambrils.com, i vol recollir signatures durant tot el mes de febrer per a lliurar-les, posteriorment, a l'Ajuntament. Segons el comunicat, a partir de la setmana vinent el manifest es podrà signar en diferents establiments comercials que s'anunciaran al web.

El manifest d'aquesta plataforma, que segons diu el comunicat, "està formada per persones vinculades a la ràdio pública al llarg d'aquests anys", també reclama que es mantingui l'arxiu documental de la ràdio i la televisió i proposen la creació "d'una comissió ciutadana plural que aporti la seva experiència professional i que recordi al consistori que la rendibilitat econòmica no és l'objectiu prioritari d'un mitjà de comunicació públic". A banda, el manifest diu que "la ràdio i la televisió públiques són un element clau per vertebrar un municipi amb una estructura tan disseminada com és el cas de Cambrils" i, també, lamenta "la pèrdua de llocs de treball que ha suposat el tancament d'ambdós mitjans".

Referències contínues als mitjans privats

Tant el manifest com el comunicat que l'acompanya fan vàries referències als mitjans privats. Per una banda, des d'aquesta plataforma s'assegura que "el dret a la informació de la ciutadania és un dret constitucional que no pot quedar en mans, exclusivament, del sector privat". En l'enunciat del manifest també es diu que aquest dret a la informació queda en mans privades a partir d'ara "sense cap tipus de control ni cap garantia d’equilibri, tot i reconèixer el paper important d’aquests mitjans". Més avall també diu que "els mitjans privats, també necessaris, no poden ser els únics en desenvolupar aquestes funcions perquè en cas de ser així, la pluralitat, l’objectivitat i el principi democràtic de la nostra societat quedaria amenaçat.” I, finalment, en un dels set punts del manifest es torna a dir que a Cambrils, en aquests moments, "l'accés a la informació" i "la llibertat d'expressió" estan "seriosament atacades".

Comenta aquest article