Informació general

Cambrils participa, un any més a Fitur, la Fira Internacional de Turisme de Madrid

Per Berta Ruiz

Foto de grup de la delegació de Catalunya a la fira de turisme Fitur

Cambrils participa, aquests dies, a la 33a edició de la fira de turisme FITUR de Madrid, juntament amb Salou, Vila-seca, Reus i Port-Aventura. La representació institucional cambrilenca va a càrrec del regidor de Turisme, Xavier Martí. Enguany, l'alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau– es va absentar degut a la situació econòmica actual del consistori cambrilenc.
Els espais dedicats a la Costa Daurada i a les Terres de l’Ebre s’integren dins l’estand de l’Agència Catalana de Turisme, aixoplugats pel Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, a través del conveni corner. Fitur és la segona fira turística més important del món i enguany compta amb 9.506 empreses expositores de 167 països i territoris diferents, que ocupen deu pavellons del recinte firal d’IFEMA, amb una superfície d’expositors de 56.000 m2.

Enguany, un dels objectius principals dels municipis de la Costa Daurada se centra en la internacionalització, prioritzant el creixement dels mercats tradicionals com el Regne Unit, França i Rússia. Durant els tres primers dies de fira, –dedicada principalment als contactes professionals del sector– es preveu que els equips de promoció de PortAventura, dels quatre patronats de turisme i d'altres operadors dels municipis com agents de viatges, hotelers o càmpings, es realitzin entre 300 i 400 reunions amb nous touroperadors, agents de viatges, portals online i d'altres operadors del sector. La fira seguirà oberta fins diumenge, de cara al públic en general.

El turisme rus creixerà un 40% enguany

Els representants de la Costa Daurada auguren uns bons resultats turístics per a aquest any 2013. En aquest sentit, s’han mostrat optimistes de cara a l’arribada de turistes continuï creixent al llarg d’aquest any, encara que d’una forma més moderada que en anys anteriors, a excepció del turisme rus, del qual s’espera un creixement del 40%. En concret l’any 2012 van arribar uns 310.000 turistes russos, fet que significa el 65% del turisme rus a Catalunya, amb una estada mitjana d’11 dies i una despesa diària superior a la mitjana dels turistes de la Costa Daurada,fet que demostra que és un turisme d’alt poder adquisitiu. En aquest sentit, el regidor de Turisme de Cambrils –Xavier Martí– ha comentat a Revista Cambrils Diari Digital que, "les previsions que podem extreure és que el turisme augmentarà. El turisme anglès es mantindrà, el turisme francès i belga creixerà lleugerament, mentre que el que es constata és una forta demanda del turisme rus. Estem fent diferents contactes i existeix una certa predisposició per a possibles inversions a la nostra població". A banda dels contactes amb operadors d'arreu del món, Martí també ha comentat que des de Turisme de Cambrils es treballa intensament per reforçar el turisme estatal. "Com a població turística, un dels nostres principals clients és el turisme estatal. L'any passat es va produir una petita davallada i les previsions d'enguany ens preocupen, per tant, el que fem és reforçar el mercat estatal", ha dit el regidor.

Cambrils rep el diploma acreditatiu com a Destinació de Turisme Esportiu

Per altra banda, ahir al matí va tenir lloc un acte, encapçalat pel Conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, Felip Puig, de reconeixement als municipis certificats com a Destinacions de Turisme Esportiu, entre les que estan Cambrils i Salou. El regidor de Turisme de Cambrils –Xavier Martí– i l’alcalde de Salou –Pere Granados– van rebre el diploma acreditatiu de la certificació de mans del Conseller. Aquest segell per a Cambrils se suma a la certificació de Turisme Familiar la qual també ostenten els municipis veïns de Salou i Vila-seca.

Promoció conjunta del territori

La participació a Fitur és una de les accions de promoció conjunta emmarcades en el conveni Corner, que es va revalidar, per desè any consecutiu, fa només uns dies. Així doncs, aixoplugats pel Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, hi són presents els següents patronats municipals i ens locals de turisme de la Costa Daurada: Patronat Municipal de Turisme de Calafell, Patronat Municipal de Turisme de Cambrils, Patronat Municipal de Turisme del Vendrell/Coma-ruga, Organisme gestor de la Ruta del Cister, Patronat Municipal de Turisme de l’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors, Oficina Municipal de Turisme de Mont-roig del Camp/Miami Platja, Patronat Municipal de Turisme de Roda de Berà, Patronat Municipal de Turisme de Reus, Patronat Municipal de Turisme de Salou, Patronat Municipal de Turisme de Tarragona- Tàrraco Romana, Patronat Municipal de Turisme de Torredembarra, Patronat Municipal de Turisme de Vila-seca/La Pineda Platja i PortAventura. A més, també hi participa l’Estació Nàutica Costa Daurada. Sobre aquesta unió, el regidor de Turisme de Cambrils ha comentat que, "l'aliança va néixer fa deu anys. Vam creure que no érem poblacions per fer-nos competència, sinó complementàries a l’hora d’optimitzar recursos, fer promocions conjuntes i accions més potents i més econòmiques".

Pel que fa a les Terres de l’Ebre, els participants a Fitur són l’Oficina de Turisme de Deltebre, el patronat Municipal de Turisme de l’Ampolla, l’Oficina Municipal de Turisme de Sant Carles de la Ràpita, l’Oficina Municipal de Turisme de Tortosa, l’Oficina Municipal de Turisme de les Cases d’Alcanar, l’Oficina Municipal de Turisme d’Ascó, i l’Oficina Comarcal de Turisme de la Terra Alta.

Durant la jornada d'avui divendres, els representants cambrilencs també participaran en l'assemblea general de Saborea España i en un nou acte de l'Associación Española de Estaciones Náuticas.

Comenta aquest article