Cultura

L'artista Micheline Demanet presenta l'exposició "Una finestra sobre el mar", una mostra d'escultures de fusta

Per Berta Ruiz

L'artista belga Micheline Demanet amb algunes de les seves peces exposades a l'Espai El Pati

L’artista belga Micheline Demanet va inaugurar, ahir al vespre, a l’Espai El Pati, una exposició d’escultures de fusta titulada "Una finestra sobre el mar...". Es tracta d’una mostra de peces artesanals creades amb fustes trobades a la platja i al mar. Demanet és una apassionada del mar, que esdevé la seva font d’inspiració. És una artista autodidacta que confecciona peces decoratives amb fustes i pals desgastats pel mar. Amb aquestes decora llums, miralls, quadres, llums de peu, estanteries i crea d’altres objectes decoratius com ocells de fusta o paraules com el mot “art”, que també es pot veure a l’exposició instal·lada a l’Espai El Pati. Tots són materials naturals que li donen un toc molt original a les seves creacions

A banda, per aquesta mostra l’artista també presenta diferents peces de tapís, tot combinant diferents materials com cordes, llanes i d’altres materials per crear peces que evoquen el mar. Micheline Demanet completa la mostra amb un muntatge de paper de seda, simulant una onada del mar que guia el visitant per les diferents parts de la mostra. També s’hi poden trobar petxines recollides per ella mateixa i d’altres materials portats per l’aigua del mar. Cal destacar que, totes les fustes que utilitza l’artista són recollides per una mateixa zona de França, la de Camargue, prop d’Arles i Montpeller. “Aquesta fusta ha viatjat durant molt de temps per l’aigua, durant molts mesos. El vent l’ha trencat i amb el sol, la sal i el moviment de l’aigua dóna la millor fusta que hi ha”, ha comentat l’artista.

L’exposició es podrà visitar fins al dia 23 de febrer. Per altra banda, l’artista belga –resident a Cambrils– ja prepara una nova col·lecció amb noves propostes que tindrà lloc entre els dies 6 d’abril i 31 de maig al Club Nàutic.

Comenta aquest article