Informació general

L'Ajuntament acomiadarà 45 treballadors més

Per Cristina Sierra

Un moment de la roda de premsa d'ahir a càrrec de l'alcaldessa –Mercè Dalmau–, acompanyada del regidor d'Hisenda i Personal –Ramon Llobet– i de la primera tinent d'alcalde i regidora de Promoció Econòmica, Carme Cros

L'alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau– va anunciar ahir que l'Ajuntament obrirà un expedient de regulació d'ocupació (ERO) que afectarà 45 treballadors municipals. Dalmau, acompanyada del regidor d'Hisenda –Ramon Llobet– i de la primera tinent d'alcalde i regidora de Promoció Econòmica –Carme Cros–, va afirmar que el govern s'ha vist obligat a prendre "decisions doloroses, poc agradables i molt estudiades" per fer front a la situació econòmica del consistori. Aquest ERO, que podria estar enllestit a finals del mes d'abril, permetrà estalviar a l'Ajuntament 1,1 milions d'euros.

Dalmau va explicar que ahir a les 8 del matí l'equip de govern es va reunir amb tots els treballadors municipals, a la sala de plens del consistori. En aquesta reunió, l'equip de govern va explicar als treballadors com es troba la situació econòmica de l'Ajuntament i se'ls hi va explicar els pressupostos establerts per aquest 2013. "Els hem intentat mostrar com de dramàtica és la situació". Segons va manifestar l'alcaldessa, els ingressos han caigut 1,6 milions d'euros, la despesa ha augmentat en 1,9 milions d'euros i s'han de pagar sentències contràries a l'Ajuntament per valor d'1 milió d'euros. Aquests tres conceptes fa que l'Ajuntament hagi de fer front a 4,5 milions d'euros en negatiu.

Amb la reducció de personal, la plantilla de treballadors quedarà reduïda a 384 persones

Amb aquests nous acomiadaments, que se sumen a les 14 persones que s'han acomiadat aquest mes de gener i als 9 treballadors de la TDCamp, l'Ajuntament haurà reduït una setantena de treballadors i la plantilla de treballadors municipals passarà de 454 a 384 persones, comptant els treballadors dels diferents patronats i societats municipals. Segons va afirmar Dalmau, "l'actual govern fa esforços titànics. Hem de garantir els serveis amb qualitat sempre que ens ho puguem permetre", va apuntar. L'alcaldessa va assegurar que "és la nostra responsabilitat vetllar pels interessos del municipi, el seu futur i no permetre la dinàmica d'endeutament permanent".

A partir d'ara, s'obrirà un període de negociacions amb els sindicats per poder perfilar les àrees del consistori i els treballadors afectats. Dalmau va apuntar que encara no s'ha fet la llista dels treballadors municipals que es veuran afectat per l'ERO i va manifestar que el cost de les indemnitzacions està valorat en uns 450.000 euros.

L'Ajuntament de Cambrils destina un 50% del seu pressupost a personal

L'alcaldessa va explicar que, fins ara, l'Ajuntament destinava un 50% del seu pressupost a personal i que els experts recomanen que ha de ser d'un 35%. Amb la reducció del 15% de la plantilla, l'equip de govern dóna per acabat tot el procés de reestructuració de personal i eliminació de serveis. D'aquí dues setmanes, aproximadament, es presentaran els pressupostos per aquest any. Dalmau va avançar que s'ha hagut de fer una rebaixa important en totes les àrees del consistori.

Comenta aquest article