Societat

Els alumnes del Col·legi Cardenal Vidal i Barraquer celebren el Dia Escolar de la No-violència i la Pau

Per Berta Ruiz

Alumnes de quart d'ESO fent lectura del seu text i enllaçant la seva cadena amb les altres

Els alumnes del Col·legi Cardenal Vidal i Barraquer van celebrar, ahir, el Dia Escolar de la No-violència i la Pau (DENIP). Es tracta d’una iniciativa internacional, practicada a escoles d’arreu del món, que commemora l’aniversari de la mort de Mahatma Gandhi.
A la celebració hi van participar les diferents etapes educatives del centre. Al migdia, va ser el torn dels alumnes d’Educació Infantil i dels d’Educació Secundària –a l’edifici Vedruna–, mentre que a la tarda, l’acte va fer-se amb els alumnes d’Educació Primària, a l’edifici de La Salle.

A l’edifici Vedruna, els alumnes d’ESO van treballar quatre actituds: els de primer, l’actitud de “ser just”; els de segon, la de “ser tolerant”; els de tercer, la “d’obrir diàleg” i els de quart, la de “crear empatia”. Sota aquestes premisses van preparar una dinàmica que va consistir en crear unes cadenes de cartolina, les quals es van anar enllaçant unes amb les altres com a símbol d’unió. A banda, cada curs va treballar cadascuna de les actituds amb diferents compromisos personals i, es va fer lectura de diferents frases cèlebres sobre la pau i la no violència. Per cloure l’acte, es va fer la lectura d’un manifest i, una alumna de primer d’ESO i un alumne de quart d'ESO van fer un seguit de peticions i propòsits.

La professora Fina Fortuny fent lectura del manifest amb motiu del Dia Escolar de la No-violència i la Pau

Comenta aquest article