Cultura

S'instal·la l'escultura "Estela falç" a la plaça del Setge

Per Lluís Rovira i Barenys



La col·locació de l'escultura "Estela falç" es va fer ahir al matí a la plaça del Setge
Ahir al matí es va col·locar l'escultura Estela falç a la plaça del Setge, al costat del portal del carrer Major. Aquesta escultura és obra d'Enric Pladevall i va ser la guanyadora del primer Premi d'Escultura "Vila de Cambrils", que es va lliurar el passat 27 de novembre de 2005.

L'obra representa una falç mig enterrada al terra i vol homenatjar el Setge de Cambrils de 1640. Té tres metres de diàmetre i més de quatre metres d'alçada. La falç està feta amb ferro i el mànec és de fusta de bolondo. Segons va comentar ahir Enric Pladevall, el pes de l'escultura s'aproxima a les tres tones, només el mànec de fusta ja pesa 700 quilos. La part de ferro de l'escultura es deixarà sense protegir perquè s'oxidi i agafi el color rogenc característic del rovell. El mateix artista recomanava ahir a la regidora de Cultura, Neli Queral, que es col·loqués un sistema d'il·luminació a l'obra escultòrica que podrien ser dos focus no gaire potents.

L'escultura va arribar a Cambrils tota d'una peça i ho va fer transportada per un camió grua. Ahir mateix es van fer les tasques de fixació de la base de l'escultura, una base que quedarà enterrada, a l'igual que una part de la falç. Aquesta part enterrada es cobrirà de formigó i, al damunt, s'hi posarà una capa de terra on s'hi plantarà gespa de manera que simularà la falç clavada a terra.
De moment no hi ha data per a la inauguració oficial d'aquesta escultura, tot i que es preveu que pugui tenir lloc abans de l'estiu.

Premi d'Escultura "Vila de Cambrils"

El primer Premi d'Escultura "Vila de Cambrils", lliurat el passat mes de novembre, estava dotat amb 40.000 euros i va ser guanyat per l'escultor de Vic Enric Pladevall. Aquest escultor té nombroses obres a diferents ciutats del món com són Atlanta, Barcelona i Singapur, entre d'altres. També és força coneguda la seva obra L'arbre de la vida instal·lada al CosmoCaixa.

Comenta aquest article