Societat

Es presenta la programació d'actes del Carnaval 2013 amb la gran novetat de la iniciativa "Menja't el Carnaval"

Per Berta Ruiz

El regidor d'Esports i Festes –Lluís Abella– i Marc Luque, membre de la NAC, ahir en la roda de premsa de presentació del Carnaval

Ja està gairebé tot a punt per a la celebració del Carnaval 2013. Ahir, el regidor de Festes –Lluís Abella– i Marc Luque, membre de la Nit d'Artistes de Cambrils (NAC) presentaven, en roda de premsa, el programa d'activitats d'enguany. En la seva intervenció, Lluís Abella va destacar que el Carnaval és una de les festes més participatives i de les que mou més gent a Cambrils. Va apuntar que enguany hi haurà diferents novetats respecte d'altres edicions anteriors i va lloar i va agrair la feina realitzada des de la NAC d'ençà que van impulsar la represa de la celebració del Carnaval a Cambrils.

Primera edició de "Menja't el Carnaval"

Per la seva part, Marc Luque va explicar les diferents novetats que hi haurà enguany, motivades per la situació econòmica actual. Una d'aquestes és la supressió del sopar i del concert que es venia fent a la carpa municipal. En substitució d'això s'ha impulsat una nova iniciativa anomenada "Menja't el Carnaval, en col·laboració amb l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de Cambrils, El Pòsit Batega! i Vilacentre. Durant el cap de setmana del Carnaval, entre els dies 8 i 10 de febrer, 35 establiments oferiran diferents promocions i descomptes. Hi haurà tres opcions: la dels bars i tavernes, la dels restaurants adherits i la dels locals de nit. Cal destacar que el divendres 8, a les 19 hores, tindrà lloc l'arribada del Rei Carnestoltes, que prendrà els poders del poble i, tot seguit la comitiva es dirigirà fins a la plaça del Pòsit on es donarà el tret de sortida a la iniciativa Menja't el Carnaval.

Rua de Carnaval amb 21 colles

Dissabte 9 de febrer, a partir de les 18 hores, s'iniciarà la Rua de Carnaval en el seu recorregut habitual. A dia d'avui, ja es compta amb la inscripció d'un total de 21 colles, una xifra que s'ha mantingut en les darreres edicions, segons va dir Marc Luque. Diumenge també tindrà lloc una altra de les novetats d'enguany que serà el primer Concurs de disfresses infantil, a partir de les 12 hores, al Cafè Adagio, situat al passeig d'Albert. Tal com va explicar Luque, tota la canalla que hi participi tindrà un obsequi. Finalment, el dimarts 12 de febrer, a partir de les 19 hores, es clouran els actes de Carnaval amb el tradicional Enterrament de la Sardina. La vetlla es farà a la plaça d'Espanya i la marxa fúnebre recorrerà els carrers del Barri Antic fins a la plaça del Setge, on es llegirà el testament i es farà la crema del Rei Carnestoltes.

Marc Luque va voler destacar que, enguany s'ha donat una unió de diferents associacions per fer un Carnaval millor: "crec que és bo per a tots i, unint esforços entre tots aconseguirem fer un Carnaval més digne. També s'ha de destacar l'aposta que han fet els restaurants i establiments de la campanya Menja't el Carnaval, perquè són empresaris i han estat valents. Entre tots volem que sigui un Carnaval molt cambrilenc".

Comenta aquest article