Informació general

Una setantena de persones es concentren davant l'ajuntament en suport a la Declaració de Sobirania aprovada ahir al Parlament

Per Lluís Rovira i Barenys

Un moment de la concentració davant l'Ajuntament, ahir a la tarda

Una setantena de persones es van concentrar, ahir a les 7 de la tarda, davant de la Casa de la Vila en resposta a la crida feta per l'Assemblea Nacional Catalana en motiu de la Declaració de Sobirania aprovada ahir a la tarda al Parlament de Catalunya. Enmig de les fortes ràfegues de vent i l'intens fred d'ahir, es va llegir el manifest de l'ANC.

"Ha arribat l'hora d'unir esforços"

El manifest feia vuit consideracions prèvies entre les que es recordava l'agressió permanent de l'estat espanyol durant els darrers 300 anys com a conseqüència de la derrota del 1714, "Catalunya ha resistit l'agressió permanent de l'Estat espanyol durant aquests 300 anys i tots els intents d'encabir i trobar un encaix polític entre Catalunya i l'Estat espanyol han fracassat". A més, la sentència del Tribunal Constitucional espanyol del 28 de juny del 2010 "va fer evident que només tenim dues vies: o bé desaparèixer com a nació o, per contra, iniciar un procés d'independència que ens porti a la constitució del nostre propi Estat". El manifest també recordava la manifestació del passat 11 de setembre a Barcelona com a "inici de l'etapa final del procés d'independència de Catalunya" i que els resultats a les eleccions al Parlament d'aquest passat 25N, a més, "han posat de manifest que hi ha una àmplia majoria social disposada exercir el dret a decidir i assumir-ne les conseqüències". És per això que, "ha arribat l'hora d'unir esforços per tal que les voluntats actuals a favor de la sobirania s'agrupin i esdevinguin majoritàries per vies democràtiques".

Crida a participar activament en el procés d'independència

En el document llegit es donava suport al Parlament de Catalunya per l'aprovació de la Declaració de Sobirania del Poble de Catalunya feta ahir, "la Declaració és transcendental ja que ningú, des de l'estricta aplicació del dret internacional, ja no podrà negar a Catalunya l'exercici del dret a l'autodeterminació". L'ANC, a més, demana que el Parlament de Catalunya convoqui tan aviat com ho cregui convenient i no més enllà del 2014, "el referèndum o consulta perquè el poble català pugui exercir el seu dret de lliure decisió i, si aquesta és la seva voluntat majoritària, que Catalunya esdevingui un nou estat independent".
El manifest acabava amb una crida a col·laborar i participar activament en el procés d'independència, incorporant-se a l'ANC i als ajuntaments que encara no ho han fet, com és el cas de Cambrils, a incorporar-se a l'Associació de Municipis per la Independència.

Comenta aquest article