Informació general

Cambrils és oficialment subseu dels Jocs del Mediterrani Tarragona 2017

Per Cristina Sierra

Lluís Abella i Mercè Dalmau amb el president del Comitè Internacional dels Jocs –Amar Addadi–, durant la visita que va fer el 6 de setembre de 2011 a les instal·lacions esportives

El Comitè Internacional dels Jocs del Mediterrani ha designat oficialment Cambrils com a subseu dels XVIII Jocs del Mediterrani Tarragona 2017. Tal com ha afirmat el regidor d'Esports –Lluís Abella–, a Revista Cambrils Diari Digital, "ara s'ha elaborat el pla director de tots els Jocs i ens han confirmat com a subseu però falta confirmar els esports". Cal recordar que, tal com es va informar l'octubre de 2011, Cambrils podria acollir el judo, el karate i el tir amb arc.

"En un principi teníem assignats aquests esports però a l'última reunió ens van dir que, sobretot, primant els aspectes de seguretat d'uns jocs, no volien que dins d'una mateixa ciutat es dispersessin molt els jocs i si hem d'acollir els esports al Palau Municipal d'Esports i a la pista d'atletisme vol dir que a Cambrils hauríem de tenir dos cordons de seguretat". Segons ha apuntat el regidor, la confirmació definitiva dels jocs que acollirà Cambrils es farà a finals de gener.

Cambrils podria acollir altres competicions que no estaven previstes inicialment

El regidor també ha afirmat que Cambrils podria tenir alguna competició més del que estava previst inicialment, així com acollir menys competicions. "Lo principal és esperar quins esports ens toca, si ens quedem amb els tres que teníem, si ens en posen més o ens en treuen algun". Abella ha apuntat que "tenim un punt a favor del tir amb arc perquè sabem que s'han fet tornejos que han sigut un èxit". Segons ha explicat el regidor, "nosaltres, evidentment, vam defensar molt la competició de tir amb arc perquè sabem que aquí a Cambrils tenim un club molt actiu que ja ha fet molts esdeveniments de gran nivell i tenim la pista d'atletisme homologada per aquests campionats".

Des de la regidoria d'Esports no es descarta organitzar algun esdeveniment esportiu per a veure les mancances i necessitats de cara als Jocs

D'altra banda, Abella ha fet referència a les reformes que s'haurien de fer quan es coneguin les competicions que acollirà Cambrils. "En un principi no s'haurien de fer gaires reformes. Hem parlat amb la direcció dels jocs i, quan es decideixi si es fa a la pista d'atletisme o al pavelló, ells podrien assumir l'adequació d'alguna reforma, però encara està molt verd perquè ens falta saber els esports".

Tal com ha apuntat el regidor, un cop es tinguin les competicions assignades, la regidoria començarà a treballar en l'organització dels Jocs i es parlarà amb "els clubs de Cambrils que estiguin més identificats amb els esports i es miraria de fer algun esdeveniment per anar veient les mancances i necessitats que tinguem, però sempre de la mà dels clubs, ja que són els qui ho coneixen millor".


El Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis va visitar Cambrils al setembre de 2011

El president del Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis (CIJM), l'algerià Amar Addadi, va visitar, el 6 de setembre de 2011, el Palau Municipal d'Esports de Cambrils, en el marc d'una estada que el comitè d'avaluació va realitzar, entre els dies 4 al 7 de setembre, per a visitar totes les instal·lacions de la candidatura Tarragona 2017 i les seves subseus. Un mes i mig més tard, el 15 d'octubre, en una assemblea a Mersin (Turquia), es va fer oficial la candidatura de Tarragona per acollir els XVIII Jocs.

Comenta aquest article