Informació general

L'Ajuntament acorda el tancament del Cinema Municipal Rambla

Per Lluís Rovira i Barenys

Aspecte de l'entrada del Cinema Municipal Rambla, el març de 2012, durant el Festival Europeu de Curtmetratges FEC

El Cinema Municipal Rambla tancarà les portes ben aviat. Aquest tancament del cinema Rambla feia temps que es donava per fet i, segons ha pogut saber Revista Cambrils Diari Digital, va estar a punt de produir-se l'any passat tot i que a darrera hora es va prorrogar la seva activitat. Abans de l'estiu de l'any passat, a més, l'Ajuntament va mantenir contactes amb diferents empreses amb l'objectiu que es fessin càrrec de l'explotació del cinema Rambla, però cap d'aquests contactes va fructificar i finalment l'única sala de cinema en actiu que hi ha a Cambrils s'ha vist abocada al seu tancament per una qüestió pressupostària.

Pressupost anual de 100.000 euros

Aquest darrer exercici, el Cinema Municipal Rambla tenia un pressupost anual d'uns 100.000 euros i la recaptació que s'ha obtingut amb la venda d'entrades ha estat d'uns 30.000 euros, una tercera part del pressupost. Segons les dades del departament de Cultura, el promig d'assistència a cada sessió, durant l'any 2012, ha estat d'uns 42 espectadors, tenint en compte que la major afluència de públic s'ha donat els mesos d'agost i de desembre mentre que la resta de l'any hi ha hagut sessions amb molt poca assistència d'espectadors.
Un altre problema afegit d'aquestes instal·lacions municipals és que el reproductor que hi ha al cinema Rambla és analògic. Actualment ja hi ha pel·lícules que només es distribueixen en digital i aquesta tendència s'incrementarà de manera progressiva en els propers anys per la qual cosa el canvi de reproductor del cinema hauria de ser una despesa a realitzar en els propers dos o tres anys en cas que les instal·lacions s'haguessin mantingut obertes. De totes maneres, la sala de cinema romandrà oberta per a fer-hi activitats puntuals, tal i com es venia fent darrerament.

Comenta aquest article