Cultura

El Museu Marítim de Barcelona acull l'exposició fotogràfica "Cambrils anys 60" d'Enric Pàmies

Per Redacció

Imatge de l'exposició fotogràfica "Cambrils anys 60", instal·lada al Museu Marítim de Barcelona

El Museu Marítim de Barcelona va inaugurar, el passat dijous al vespre, l’exposició "Cambrils anys 60", al vestíbul del museu. Es tracta d'una mostra organitzada per l’Agrupació Fotogràfica de Cambrils amb el suport del Museu d’Història de Cambrils i l’Ajuntament de Cambrils, i la col·laboració del Museu Marítim de Barcelona. L’exposició és un recorregut pel Cambrils d’ara fa uns cinquanta anys, de la mà del fotògraf Enric Pàmies. L’autor va retratar els contrastos entre la modernitat de les primeres onades de turistes estrangers amb la tradició marinera que ocorria quotidianament a la vila.  
 
La inauguració va anar a càrrec del vicepresident segon de la Diputació de Barcelona, Ferran Civil; del president de l’Agrupació Fotogràfica de Cambrils, Joan Pastor; del regidor de Planificació de Ciutat i Cultura de l'Ajuntament de Cambrils, Francesc Garriga, i del director del Museu Marítim de Barcelona, Roger Marcet. En paraules del vicepresident segon de la Diputació de Barcelona, Ferran Civil, "Pàmies va retratar un temps, una gent i un país. I ho va fer d’una manera excepcional. Per això Enric Pàmies és ara un dels millors fotògrafs del país, amb centenars de guardons, i és una sort, que gràcies a la col·laboració entre el Museu Marítim, el Museu d’Història de Cambrils i l’Agrupació Fotogràfica de Cambrils, ara la puguem gaudir”. El regidor de cultura de l’Ajuntament de Cambrils, Francesc Garriga, va dir: "ens enorgulleix que el Museu Marítim de Barcelona exposi aquestes imatges de Cambrils com un testimoni excepcional del canvi que, l’arribada del turisme va significar per al país en general".   

Transformació de la població per l'arribada del turisme dels anys 60
 
L’exposició "Cambrils anys 60" plasma diferents aspectes de la vida al port de Cambrils a meitat del segle XX. Just llavors, la línia de la costa i la fisonomia de moltes poblacions banyades per la Mediterrània es trobaven en ple procés de canvi, i un turisme incipient començava a envair la façana litoral.  En aquesta exposició, Pàmies ofereix una visió molt particular d’aquest moment de canvi, en el que contrastava la modernitat del turisme dels anys 60 amb la tradició marinera de la població. La mostra recull un total de 18 fotografies amb la gran qualitat d’imatge d’un dels millors fotògrafs del país estretament vinculat al port de Cambrils.  
 
Enric Pàmies, nascut a Reus el 1923, va iniciar les seves activitats fotogràfiques el 1953, moment a partir del qual va obtenir diversos premis tant a nivell nacional com internacional. La seva gran qualitat el va fer arribar, entre altres fites, a ser president de la Federació Internacional d’Art Fotogràfic. L’exposició "Cambrils anys 60" es podrà visitar gratuïtament al vestíbul del Museu Marítim de Barcelona fins al 17 de febrer de 2013.

Un moment de l'acte d'inauguració de la mostra amb el vicepresident segon de la Diputació de Barcelona, Ferran Civil; el president de l’Agrupació Fotogràfica de Cambrils, Joan Pastor; el regidor de Planificació de Ciutat i Cultura de l'Ajuntament de Cambrils, Francesc Garriga, i del director del Museu Marítim de Barcelona, Roger Marcet

Comenta aquest article