Camp

El COATT publica dos manuals de consulta per al sector de la construcció que recull la nova normativa d'habitabilitat dels habitatges

Per Redacció

Un moment de la jornada celebrada a finals de desembre a Tarragona

El Col·legi Oficial d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació (COATT) ha publicat, fa poc, dos manuals que recullen les noves normatives i el Decret, a més d’incorporar comentaris d’experts en la matèria, una publicació que ha satisfet i molt als responsables de la Generalitat, ja que fins ara no existia la possibilitat de consultar aquests documents en format paper.

Els dos manuals, que tenen com a objectiu esdevenir obres de consulta per al sector de la construcció i l'edificació, pretenen oferir als tècnics que l’utilitzin, una ajuda per a la correcta interpretació de les condicions mínimes d’habitabilitat dels habitatges assenyalades al Decret 141/2012. El quadern que recull aquest Decret ofereix als seus lectors i usuaris una ajuda per interpretar correctament les condicions mínimes d’habitabilitat assenyalades al text legal i conté dues parts. En la primera es recull el Decret íntegre i en la segona hi ha interpretacions i comentaris a l’articulat i els seus annexes. En el cas del quadern “Condicions d’Habitabilitat a Catalunya. Recull 1983-2009”, el document posa en ordre els diferents decrets que regulen aquest àmbit ja que, quan toca revisar les condicions d’habitabilitat d’un habitatge usat, es poden produir certes incerteses.


Jornada sobre el nou Decret d'Habitabilitat

L’Hotel Ciutat de Tarragona va acollir, a finals de desembre, la jornada sobre el nou Decret d’Habitabilitat que va comptar amb la participació de més de 200 aparelladors i arquitectes i les intervencions del secretari d’Habitatge i Millora Urbana de la Generalitat –Carles Sala– i el director de Qualitat de l’Edificació i Rehabilitació de l’Habitatge –Jordi Sanuy–.

Sala va explicar que el nou decret s’ha fet amb consens tot i que ha estat complex arribar al propi consens i el document final no satisfà a tothom. El procés ha estat lent fins aconseguir el document consensuat i s’han tardat 9 mesos i 11 dies en publicar-lo.  Segons Sala, ara és època de moltes més reformes dels habitatges que no pas de compra i per aquest motiu, l’habitabilitat guanya molt pes i té molta importància.

Comenta aquest article