Cultura

Finalitza el Festival Europeu de Curtmetratges de Reus

Per Redacció

El Festival Europeu de Curtmetratges de Reus (FEC Reus), que organitza conjuntament la POCC (Petita Organització Cinematogràfica de Cambrils), l'Institut Municipal d'Acció Cultural  i el Teatre Bartrina de Reus, va finalitzar aquest passat dissabte concedint els premis als millors curtmetratges a nivell europeu. Enric Company i l’actriu Anna Barrachina van ser els encarregats de conduir l'acte de clausura, acompanyats per la música del piano d’Albert Galcerà, que va servir per descobrir un total de 10 premis que es concedien en aquesta edició.

El primer premi del festival va ser per A piscina de Iana & João Viana de Portugal. El segon premi se'l va endur el curt Ich, de Philipp Batereau d'Alemanya. El premi del públic va ser pel curt espanyol Sintonía, de Jose Mari Goenaga, film que també es va endur aquest guardó al Festival de Curtmetratges de Cambrils d'enguany.

El curtmetratge La ruta natural, del director català Àlex Pastor, premiat ja a nivell internacional, va rebre el premi Bigas Luna a la millor història.

Pel que fa als premis dels curts rodats en format vídeo, el primer premi va anar a parar en mans de Vicente Villanueva per El futuro está en el porno, que també va rebre el premi a la millor interpretació per Marta Belenguer. El segon va ser per un curt danès, de Carlos Oliveira, Louise. La millor fotografia va ser pel francès Jean-Luc Cano amb L'escargot.

Finalment, el primer premi al millor microfilm va ser per S/T de Marta Bonet i Òscar Hidalgo, i el segon premi per No tinc... tinc de Cristophe Sion.

El jurat del festival estava format per Georgina Cardona (actriu), Chusa Barbero (actriu), Bigas Luna (director de cinema), Agustí Villaronga (director de cinema), Sergio Pazos (actor i presentador de TV) i Elena Nikopolitou (Responsable de Festivals a la Universitat de Cinema i TV de Munich).

Comenta aquest article