Informació general

L'Ajuntament i el Club de Tir Olímpic signen un conveni per a l'ús de la galeria de tir per part de la Policia Local i dels socis del club

Per Berta Ruiz

Dani Milan, Mercè Dalmau i Lluís González, en un moment de la signatura del conveni

L’Ajuntament de Cambrils i el Club de Tir Olímpic Cambrils van signar, ahir al matí, un conveni per a l’ús de la galeria de tir, tant per part dels socis del club com pels agents de la Policia Local que realitzen les seves pràctiques de tir en aquestes instal·lacions. A la signatura del conveni hi va ser present l’alcaldessa –Mercè Dalmau–, el regidor de Governació –Dani Milan– i el president del Club de Tir Olímpic Cambrils, Lluís González.

Establir un calendari d'ús per part d'ambdues parts

El president del Club de Tir Olímpic –Lluís González– va explicar que fa molts anys que els agents de la Policia Local realitzen les seves pràctiques a la galeria de tir, –gairebé des de la fundació del club, ara fa uns 28 anys–, però aquest conveni servirà per regular les pràctiques d’uns i altres. González va comentar que s’ha arribat a un acord entre ambdues parts, “sense cap discussió”, per establir un calendari i uns horaris determinats tant per a la Policia Local com pels socis del club. “Hem volgut regular aquestes pràctiques i que quedi clara la responsabilitat que té cadascuna de les parts. Quan ells facin les seves tirades, la galeria estarà a la seva disposició i quan no, estarà a la nostra disposició. També hem acordat que si els agents de policia volen fer pràctiques pel seu compte, a banda de la tirada oficial de la policia, es poden fer socis, sense pagar i, només hauran de tenir la llicència federativa i podran anar a tirar quan vulguin, com un altre soci, respectant les normatives de la federació”, va afegir González. Segons va dir el president del Club de Tir Olímpic Cambrils, l’objectiu és establir un calendari anual que estableixi l’ús de les instal·lacions. El conveni tindrà una vigència d’un any i es prorrogarà automàticament cada any si no hi ha res en contra per cadascuna de les parts. Cal destacar que actualment, el Club de Tir Olímpic Cambrils compta amb uns 300 socis.

Per la seva part, l’alcaldessa –Mercè Dalmau– va comentar que, amb la signatura d’aquest conveni “es posa ordre a l’ús de la galeria de tir per part de la Policia Local. Aquest és un tema que pot semblar menor, però tenint en compte tots els temes de seguretat al voltant d’aquestes pràctiques de tir, vam creure idoni posar-hi ordre i establir clarament els drets i deures de cadascuna de les parts”.

Comenta aquest article