Cultura

Es presenten els Goigs a Santa Maria de Vilafortuny

Per Marcel Blàzquez



La parròquia de Santa Maria de Vilafortuny va acollir, el passat dissabte 8 de desembre, la presentació dels goigs a la patrona de la parròquia, Santa Maria. Mossèn Amador Canaldas, rector de la parròquia, comentava en la presentació que espera que aquests goigs a Santa Maria de Vilafortuny es vagin cantant regularment i es vagin interioritzant entre els veïns de Vilafortuny. La presentació va anar a càrrec de Gerard Martí, director del Museu d'Història de Cambrils, que va fer una aproximació a la història de Vilafortuny, centrada en les referències a la presència de parròquia pròpia a la zona i a les diferents esglésies que s'hi van erigir.

A continuació, la soprano Anna Penalba –veïna de Vilafortuny–, acompanyada per l'organista Xavier Castillejo, va interpretar els goigs i per acabar la presentació, tots els assistents van cantar per primera vegada els goigs dels quals se'n va repartir un edició al sortir de l'església.




Els Goigs en lloança a Santa Maria de Vilafortuny han estat escrits per Mossèn Joan Roig i la melodia ha estat composada per Mossèn Valentí Miserachs. Se n'ha fet un tiratge inicial de 600 exemplars, il·lustrats per Francisco Domingo Gispert, veí de Vilafortuny.




Comenta aquest article