Societat

Tot a punt pels actes centrals de la Festa Major de la Puríssima amb la processó i la commemoració del Setge

Per Redacció

Ballada de gegants durant la celebració de la Festa Major de la Puríssima de l'any passat, a la plaça de l'església de Santa Maria

Aquest cap de setmana tindrà lloc el gruix d'actes del programa de la Festa Major de la Puríssima 2012. Per començar, aquest mateix vespre, a la sala de plens, es farà l'acte de lliurament de les Distincions Honorífiques Municipals i, a partir de les 23 hores de la nit seguirà la festa amb el concert jove a càrrec de l'orquestra Allioli. El preu de l'entrada serà de 3 euros i la recaptació de les entrades i de la barra de bar aniran a benefici de La Marató de TV3.
L'endemà dissabte, 8 de desembre, es viurà la tradicional diada de la festivitat de la Puríssima, amb la Missa Major a partir de les 11.30 hores i la processó pels carrers del Barri Antic. En el recorregut hi participaran els elements de la Colla Gegantera Tota l'Endenga, el Ball de Valencians de Cambrils, el Ball de Bastons de Cambrils, amb la participació de les banderes i penons de les congregacions i confraries de Cambrils. La processó anirà acompanyada musicalment per la Cobla Montgrins i, en finalitzar el recorregut es farà la tradicional ballada dels elements festius a la plaça de l'església de Santa Maria. A la tarda, al Palau Municipal d'Esports es farà el concert de Festa Major i el Ball de Festa Major amb l'orquestra Montgrins.

Actes de commemoració del Setge de 1640

El diumenge 9 de desembre se celebraran els actes de commemoració del Setge de 1640. A les 11.45 hores, des de la plaça d'Espanya, es farà la sortida de les autoritats acompanyades del seguici festiu de Cambrils, fins arribar a la plaça del Setge on, es llançarà una traca a càrrec del Ball de Diables Els Cagarrieres. A partir de les 12 hores, s'iniciarà l'acte institucional que anirà a càrrec d'Agustí Alcoberro i Pericay, director del Museu d'Història de Catalunya. Es farà l'ofrena floral i el final de festa comptarà amb les actuacions del seguici festiu.

Comenta aquest article