Societat

El taller "Com fer un hort urbà a casa" dóna les claus per aprendre a cultivar a nivell domèstic

Per Berta Ruiz

Imatge d'una de les sessions que es van fer d'aquest taller, al Centre Cultural

El passat dissabte al matí es va organitzar, al Centre Cultural, un taller familiar sobre “Com fer un hort urbà a casa”. L’activitat, emmarcada dins dels actes de la Setmana de la Ciència va tenir una gran acollida, ja que es van haver de fer dos torns en comptes d’un i, en cadascuna de les sessions hi van participar entre trenta i quaranta persones. A més, hi va haver gent que no va poder apuntar-se.
El taller va anar a càrrec de Montse Olivé, jardinera de professió i professora de jardineria. Tal com va explicar a Revista Cambrils Diari Digital, l’objectiu principal de la sessió era explicar a la gent com poden fer un hort urbà a casa, què poden fer i facilitar informació per motivar-los a fer-ho. Al taller es van donar unes primeres pautes de tot allò que es necessita per crear-lo. S’ha de tenir en compte quanta llum es necessita, s’ha de regar amb l’aigua adient i s’han d’utilitzar diferents tipus de recipients i substrats depenent de les característiques de les plantes.

Els beneficis de tenir un hort a casa

Sobre l’horticultura ecològica urbana, Olivé va explicar que “és un fenomen que està molt de moda. A Barcelona és una cosa que ja porta força temps, però aquí a Tarragona no teníem res i hem vist que hi ha hagut moltíssima acollida amb aquest taller. La gent ha de saber que a casa es pot cultivar tot tipus de verdura, però depenent de l’espai disponible i de la llum. Primer s’han de mirar les condicions que es tenen. Per exemple, si tens una terrassa al terrat fins i tot s’hi poden posar arbres com un llorer o un llimoner, però si tens poc espai t’has d’adaptar. La sort però, com que està molt de moda hi ha molts productes, molta oferta i és molt més fàcil”. A banda, segons va manifestar Montse Olivé, l’hort és una mena de teràpia: “ens aporta molts beneficis. Elimines estrès, connectes amb la natura, és una il·lusió, et dóna molta satisfacció i va molt bé pels nens. Anar observant és una manera d’investigar i és bo per estimular la ment. A banda, menges sa”.
Cal destacar que tots els participants al taller van poder fer una pràctica. Van plantar una petita planta per endur-se-la a casa.

Montse Olivé va ser l'encarregada d'impartir el taller

Comenta aquest article