Cultura

L'artista Evelyn Roca Schöpe presenta "Puppen", una colorista mostra de pintures i gravats on la infància és la protagonista

Per Berta Ruiz

Evelyn Roca amb un dels seus quadres de l'exposició instal·lada a l'Espai El Pati

El passat divendres al vespre s’inaugurava a l’Espai El Pati, l’exposició “Puppen” de pintura i gravat de l’artista Evelyn Roca Schöpe. “Puppen”, que significa nina en alemany, és una mostra de personatges infantils, la majoria d’aquests nenes petites. Uns personatges reals que floten sobre uns fons imaginaris, fora de l’ambient real i per tal d’aïllar-los de la realitat, tal com va explicar l’artista a Revista Cambrils Diari Digital. Una mostra que expressa un món de llums, de colors, de formes repetides i que representen l'aïllament, amb la intenció de protegir aquestes nines de la contaminació adulta, de la gelosia, l'enveja, l'avarícia i el materialisme. 

Transmetre silenci, pau, sensibilitat

“Vaig començar a fer aquests fons a partir de les 'bombolletes' de plàstic que serveixen per empaquetar i vaig seguir amb aquesta línia de fons geomètrics i llisos per desconnectar i aïllar les nenes del soroll extern”, va comentar Evelyn. Tot i que aquesta artista també treballa d’altres temàtiques com paisatges i bodegons, la mostra “Puppen” plasma únicament nines, nens, i la infància, on l’autora vol traslladar la seva etapa de maternitat. Segons va dir, “vull reflectir la meva forma de ser, perquè m’agrada el silenci, busco la pau i en el silenci és on pots captar la sensibilitat, i aquells detalls que potser no ets capaç de sentir. També vull que els meus quadres transmetin sentiments”. Les peces, estan treballades amb la tècnica de l’acrílic, tot i que també utilitza oli i d’altres materials com el collage. La mostra es completa amb unes nines físiques, on només hi ha una nina pintada que, segons l’artista, “representa una persona real i les demés són desconegudes. Vol plasmar la soledat que es pot arribar a sentir rodejats d’una multitud”.

Comenta aquest article