Informació general

Mercè Dalmau (CiU) respon a Xavier Sabaté (PSC): "El pacte que tenim aquí és a nivell local i ell, com a candidat, hauria d’explicar el seu programa i no posar-se amb la política municipal"

Per Berta Ruiz



Mercè Dalmau en un moment de l'acte de CiU, ahir al matí, al Casal Municipal de la Gent Gran
L’alcaldessa de Cambrils i número nou de CiU per Tarragona –Mercè Dalmau– ha volgut respondre a les declaracions del candidat del PSC per Tarragona –Xavier Sabaté–, després que aquest critiqués el pacte de govern municipal establert entre CiU i PP en el qual, segons va dir, l’alcaldessa havia “premiat el PP atorgant-li unes regidories molt importants per a la població”. A aquestes declaracions de Sabaté, realitzades durant la seva visita a Cambrils aquest passat dimecres, Dalmau li ha demanat que, com a candidat del PSC per tot el Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre faci campanya per a les eleccions al Parlament i no es dediqui a qüestionar les polítiques municipals. “Si ell ha vingut a Cambrils, hauria de venir a fer campanya. Però que vingui aquí i, el primer que faci és posar-se amb l’alcaldessa de CiU i digui que dóna un premi al PP amb unes regidories molt importants. A veure, el pacte que tenim aquí és a nivell local i ell, com a candidat hauria d’explicar el seu programa i no posar-se amb la política municipal ni fer un altre tipus de valoracions”.

Mercè Dalmau: “Potser hauríem de veure d’on ve tot aquest deute, perquè el tripartit va deixar uns deutes escandalosos a l’actual govern de la Generalitat"

Per altra banda, Dalmau també va criticar les manifestacions de Sabaté en les que deia que la Generalitat deu 3 milions d’euros a l’Ajuntament de Cambrils. En aquest punt, la candidata número nou de CiU per Tarragona va afirmar: “potser hauríem de veure d’on ve tot aquest deute, perquè el tripartit va deixar uns deutes escandalosos a l’actual govern de la Generalitat. De fet, cada dia paguem una quantitat ingent d’interessos de tots els préstecs i els deutes que ens van generar. Per tant, que ara vingui ell a donar lliçons de que si la Generalitat ens deu o ens deix de deure, o a parlar de projectes com l’INEFC... Si ve aquí que parli del seu projecte, que parli del federalisme asimètric que pregonen, que molt clar tampoc ho deuen tenir, perquè només fan que posar-se amb els polítics locals”.

Mercè Dalmau:
"Si l’Ajuntament s’ha vist obligat a increment l’IBI un 20% –l’altre 10% venia per decret estatal–, no és justament perquè la Generalitat no pagui, sinó perquè aquí van deixar el municipi amb un endeutament i un romanent de tresoreria negatiu i amb unes finances molt malmeses”

Sobre les crítiques de Xavier Sabaté a la pujada municipal d’un 30% de l’IBI, “perquè la Generalitat no paga a l’Ajuntament”, Mercè Dalmau va retreure-li que, “si l’Ajuntament s’ha vist obligat a increment l’IBI un 20% –l’altre 10% venia per decret estatal–, no és justament perquè la Generalitat no pagui, sinó perquè aquí van deixar el municipi amb un endeutament i un romanent de tresoreria negatiu i amb unes finances molt malmeses”. Finalment, Mercè Dalmau va demanar-li a Sabaté que es dediqui a explicar “el federalisme asimètric, perquè encara no he escoltat ningú que el sàpiga explicar. És una campanya al Parlament, per tant, que centri el seu discurs en el seu programa i expliqui què proposa el seu partit als ciutadans i ciutadanes de Catalunya”.

Comenta aquest article