Informació general

Quim Nin (CiU): "Aquest diumenge no votem la independència, votem el respecte a la democràcia"

Per Cristina Sierra

Mercè Dalmau, Quim Nin i Josep Massó en l'acte electoral de CiU, ahir, al Centre Cultural

Ahir al vespre, el Centre Cultural i Ocupacional va acollir una xerrada-col·loqui organitzada per CiU. L'acte va anar a càrrec de l'alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau–, el delegat del govern de la Generalitat a Tarragona –Quim Nin– i el coordinador territorial de la JNC a Tarragona –Josep Massó–. Els tres van destacar el "joc net" que està fent CiU durant aquesta campanya i van protagonitzar una xerrada amena, on van explicar el per què s'han convocat aquestes eleccions i per què votar s'ha de votar a CiU.

Massó va ser l'encarregat d'iniciar la xerrada reivindicant el paper dels joves. "Els joves volem ser emprenedors i CiU ens escolta". El coordinador territorial de la JNC a Tarragona va fer un breu repàs de la situació econòmica catalana i va voler acabar amb una frase que el president Artur Mas va dir als joves en un acte a la discoteca Luz de Gas de Barcelona : "Els joves no podeu tenir por perquè no sou presoners de la pitjor història d'Espanya sinó protagonistes de la millor Catalunya".

Mercè Dalmau: "Ens hem trobat amb una situació límit que no té marxa enrere"

L'alcaldessa de Cambrils i número 9 de la llista de CiU per Tarragona va exposar els principals temes del per què s'ha arribat a aquesta situació de convocar eleccions. Dalmau va afirmar que, "ens hem trobat amb una situació límit que no té marxa enrere. Volem demostrar amb dades que Catalunya és viable com a estat propi". Tal com va apuntar l'alcaldessa, la multitudinària manifestació de l'11 de setembre a Barcelona va ser un crit unànime dels catalans per dir: "fins aquí hem arribat" i va ser el desencadenant per convocar les eleccions, després del "no" del govern de l'Estat al pacte fiscal.

Durant l'exposició, Dalmau va repassar les dades del dèficit fiscal, del qual va dir que a Catalunya es recapten 16.000 milions d'euros que van a Madrid i d'aquests diners, 430 milions no tornen. "Imagineu què podríem fer a Catalunya amb aquests 16.000 milions". L'alcaldessa també va parlar del programa de CiU, basat en tres eixos: reactivar l'economia, garantir un estat del benestar i poder decidir el nostre futur. Abans d'acabar la seva exposició, Dalmau va demanar el vot per un partit que ha fet "una campanya neta, no una campanya basada en la por".

Quim Nin:
"Volem decidir sobre allò que afecta als homes i a les dones de Catalunya"

Per la seva banda, el delegat del govern de la Generalitat a Tarragona va començar la seva intervenció afirmant que, "hem d'explicar les coses tal com son. Necessitem un president que expliqui la realitat encara que sigui difícil d'explicar-la". Nin també va explicar que, si l'any 2010 CiU demanava el vot pel pacte fiscal, enguany es demana el vot pel dret a decidir. "Aquest diumenge no votem la independència, votem el respecte a la democràcia. Volem decidir sobre allò que afecta als homes i a les dones de Catalunya".

El delegat del govern també va afirmar que "nosaltres no tenim por del futur" i va apuntar que "l'objectiu prioritari és el de ser capaços de créixer. Els llocs de treball del futur no els crearan les administracions, els crearan els que ho han fet sempre, aquella gent que ha arriscat".  Nin va continuar la seva intervenció afirmant que Catalunya "és una terra d'oportunitats. S'ha apostat per Barcelona World i tenim l'únic parc temàtic que funciona de l'estat". El delegat del govern va acabar la xerrada demanant el vot per CiU. "La millor resposta el 25-N és la resposta democràtica. Davant les pors, il·lusió. Ara volem el dret a decidir, els catalans estem cansats. La voluntat d'un poble és una causa invencible".

Comenta aquest article