Cultura

L'Escola Municipal de Música celebra Santa Cecília amb una tarda de festa farcida d'actuacions musicals

Per Berta Ruiz

Actuació del Cor Petits Cantors, ahir a la tarda a la sala Beethoven

L’Escola Municipal de Música va estar de festa, ahir a la tarda, amb motiu de la celebració de Santa Cecília, patrona de la música, que és avui 22 de novembre. Com en anys anteriors, els alumnes més joves de cada departament musical de l’escola van ser els grans protagonistes de la primera part de la celebració.

Actuació dels alumnes més petits de l'escola

La primera part del concert va fer-se a la sala Beethoven de l’escola, on el conjunt infantil de guitarres va interpretar dues peces –Run fingers run i Els oficis–, sota la direcció de la seva professora Maria José Bolart. A continuació va ser el torn del Cor Petits Cantors que, acompanyats de la professora Maria del Mar González, van cantar quatre cançons –Una petita granja, Per què serveixen les vocals?, Sóc un soldat i He somniat–, que van fer les delícies de familiars i amics que omplien de gom a gom la sala. Tot seguit, els recitals van seguir a una altra aula de l’escola, la sala Albéniz. En aquesta, els protagonistes van ser els instruments de vent i de corda. Primer, el grup de vent Bufa-Band, amb la seva professora –Anna Amigó– al capdavant van tocar quatre cançons populars: Verd, verd, verd; Frere Jacques, Sur le pont d’Avignon i Quan les oques van al camp. Finalment, els alumnes més joves dels instruments de vent, els que formen part de l’Orquestra Oca també van tocar quatre peces: La claror de la lluna, Hot Cross Buns, Cançó del picapedrer i Bim Bom, sota la batutat del professor Marcel Pascual. Després d’aquests dos concerts inicials, l’AMPA de l’escola va oferir un berenar per a tothom a base de xocolata desfeta i melindros. Simultàniament es va fer una projecció de fotografies de diferents actes del curs passat.

Actuació de diferents grups de cambra de nivell mitjà

Per acabar la tarda festiva, cap a les vuit del vespre, va tenir lloc el darrer concert a la sala Beethoven, a càrrec de diferents grups de cambra de nivell mitjà. Es van succeir diferents actuacions amb Maria Senserrich, Neus Cortiella, Angela Guillén i Marta Cedó a la flauta, el violí, el violoncel i clavicèmbal; Marey Valeros i Iriel Ladrón que van tocar el piano a quatre mans; Ferran Capella i Eladi Dalmau a la trompeta i el piano; Aina Milan, Guillem Piqué i Jordi García a la flauta, el clarinet i el piano; Alessandro Villagi, Eduard Domingo i Ivan Herzog al violí, al saxo alt i al piano; José Garzia clarinet, Guillem Piqué i José Garzia al clarinet i Isabel Serra i Miguel Javaloy a la flauta travessera i la guitarra.

Comenta aquest article