Informació general

Xavier Sabaté (PSC): "A Cambrils, l’alcaldessa de CiU dóna un premi al PP i els hi atorga unes regidories molt importants"

Per Berta Ruiz

Ana López i Xavier Sabaté van repartir propaganda electoral, ahir, al mercadet ambulant

El candidat del PSC per Tarragona –Xavier Sabaté– va ser present, ahir al matí a Cambrils, per fer balanç d’aquesta recta final de la campanya electoral abans de les eleccions d’aquest proper diumenge. Sabaté va estar acompanyat dels regidors socialistes Ana López i Dani Pallejà i d'altres membres de l'agrupació. A nivell local, Sabaté va criticar el pacte de govern municipal establert entre CiU i PP i va afirmar que segueix mantenint-se aquesta “aliança eterna”, malgrat les contínues declaracions d’uns i altres. De fet, el candidat socialista va recordar que, “fa uns anys, el senyor Artur Mas va anar al notari per dir ‘no pactaré amb el PP’. No sé què se n’ha fet d’aquell acord notarial? Potser va demanar que el destruïssin, perquè després va pactar amb ells. Ara diu, no tornarem a pactar amb el PP i doncs aquí a Cambrils, què fan? A l’Ajuntament de Cambrils, el PP té regidories molt sensibles al seu càrrec com ensenyament o cultura. Un PP que durant molts anys ha estat darrere de les campanyes més ferotges que s’han fet contra la llengua catalana, contra la nostra cultura i contra la personalitat nacional de Catalunya. Aquí a Cambrils, l’alcaldessa de CiU li dóna un premi al PP i els hi atorga aquestes regidories tant importants per a la població”.

Xavier Sabaté:
"Què pensa fer el senyor Mas amb els 3 milions d'euros que deu als cambrilencs?"

Per altra banda, Xavier Sabaté també va posar l’exemple de Cambrils com un municipi al qual la Generalitat deu diners. “El senyor Mas es queixa i, a vegades amb raó, que el govern d’Espanya no paga els deutes, però la Generalitat deu 3 milions d’euros a Cambrils, què pensa fer el senyor Mas amb els diners que deu als cambrilencs? A banda que rebaixa substancialment les ajudes a les escoles bressol o l’Escola Municipal de Música i s’oblida d’aquells projectes que tenien els govern d’esquerres com la galeria de tir o el projecte de l’INEFC que Cambrils havia de compartir amb les Terres de l’Ebre. A Cambrils hi ha més nens per aula que abans, hi ha menys mestres i quan un es posa malalt no el substitueixen fins 10 dies. Aquesta és la realitat del dia a dia de la nostra Catalunya. O el Pla de Barris del Barri Antic de Cambrils, que va ser modèlic, i que la Generalitat no paga. Bé, doncs després què passa? Que l’Ajuntament incrementa l’IBI un 30% perquè la Generalitat no paga, i els ciutadans de Cambrils reben aquestes conseqüències negatives. Tota aquesta paràlisi significa el descens de l’economia productiva de les petites i mitjanes empreses, l’increment de l’atur, les retallades en política social. Tot això està en joc a les eleccions”, va explicar Sabaté.

Destrucció d'activitats econòmiques i un 14% d'atur

A nivell general, el candidat socialista per Tarragona també va repassar que en els darrers anys hagin desaparegut milers d’activitats econòmiques, unes 7.800 petites i mitjanes empreses i, l’atur s’ha incrementat fins a un 14%, el que representa unes 80.000 persones aturades a les comarques tarragonines. Segons Sabaté, la única reacció del govern de la Generalitat “és condemnar aquestes comarques a ser les últimes de Catalunya en els pressupostos. És un trist rècord que hem assolit. Mai havia passat que en 30 anys d’autonomia de Catalunya, les comarques de Tarragona fossin les últimes en assignació de recursos del govern”.

Xavier Sabaté: "El PSC és l’alternativa sensata, ferma, de treball dia a dia i constant, però sense posar-nos en una aventura i sí en els problemes reals de cada dia"

Sabaté va voler llançar un missatge a la ciutadania dient que, “d’aquí al diumenge, nosaltres volem dir ben clarament que si no volen aquest estat de coses, aquesta Catalunya, aquest Cambrils, aquest Camp de Tarragona pitjors, aquesta atenció molt menor del govern de la Generalitat, aquest govern l’hem de canviar. Això només canviarà si les esquerres i els socialistes som una altra vegada, com ho hem estat sempre, decisius”. Xavier Sabaté va afegir que el PSC “vol implantar les polítiques de progrés pensades per a la gent i els seus problemes i que no ens dediquem a estendre el conflicte de Catalunya amb Espanya a nivell internacional que es veu que ara és el que li preocupa al senyor Mas, que se’n va per aquests mons de Déu a dir que tenim molts problemes, enlloc de dir: vinguin a les nostres terres, que tenim oportunitats per generar llocs de treball, per donar suport al nostre turisme i per no aplicar taxes a tot arreu. Aquesta és la realitat, l’altra, els carrerons sense sortida, les aventures, els conflictes, els problemes, tot això ho hauríem d’anar deixant de banda i veure com podem caminar d’una manera sensata que és el que diem nosaltres en aquestes eleccions: l’alternativa sensata, ferma, de treball dia a dia i constant, però sense posar-nos en una aventura i sí en els problemes reals de cada dia. La nostra preocupació fonamental el 26-N és treballar pels problemes de la gent”.

Comenta aquest article