Informació general

La Xarxa d'Atenció a la Víctima atèn una mitjana de 200 casos l'any

Per Cristina Sierra

Lluïsa Rom i Dani Milan van valorar la feina que està duent a terme la XAV, ahir al matí

Ahir al matí, la regidora de Benestar Social –Lluïsa Rom– i el regidor de Governació –Dani Milan– van valorar molt positivament la feina que està duent a terme la XAV (Xarxa d'Atenció a la Víctima), el servei coordinat per les dues regidories i que està ubicat a les dependències policials. Tal com va explicar Milan, "l'objectiu de la XAV és donar un servei d'atenció a la víctima de maltractament i fer un seguiment dels expedients oberts".

El regidor va apuntar que cada any hi ha una mitjana de 200 casos que s'han atès a la XAV i que poden derivar en una denúncia a les oficines de la Policia Local. "Trobem que la XAV és un servei molt necessari", va apuntar. Milan va destacar algunes de les dades més significatives que es van registrar a l'oficina l'any 2011, com el fet que la gran majoria de les víctimes van ser dones, d'entre 31 i 45 anys, i un 83% dels casos són assistències i assessorament.

El SIAD va atendre 294 dones l'any 2011


Per la seva banda, la regidora de Benestar Social va afirmar que, "és important que hi hagi una coordinació entre les dues regidories per donar continuïtat a aquest suport". Rom va apuntar que la XAV té tres tipus de derivacions: les dones que poden denunciar a la Policia, les dones que poden anar a buscar suport a l'Atenció Primària o les dones que s'informen directament al
Servei Municipal d'Informació i Assessorament a les Dones (SIAD).

Tal com va explicar Rom, l'any 2011 el SIAD
va atendre a 294 dones. Un 42,5% eren dones que havien estat o eren víctimes de violència masclista i d'aquestes, un 97% havia estat maltractada per la parella o ex parella. Les dades del SIAD també manifesten que un 55% de les dones víctimes de la violència de gènere no havien denunciat mai els maltractaments. "Quan es va a la policia es va a denunciar, en canvi, les dones que van al SIAD és per informar-se i assessorar-se i, a partir d'aquí, decidiran si denuncien o no", va afegir Rom.

La XAV és un servei que es troba actiu durant els 365 dies l'any.
El servei es va constituir l'any 2007 i, un any més tard, es va establir que les regidories de Governació i de Benestar Social treballessin conjuntament per oferir el servei d'informació i assessorament a les víctimes de violència masclista.

Comenta aquest article