Societat

80 persones participen a la primera "Torrentada" de Cambrils

Per Redacció

Els participants a la Torrentada, aquest passat diumenge

80 persones es van aplegar aquest passat diumenge al migdia a la primera Torrentada que és com s'ha anomenat aquesta reunió dels membres de la família Torrente a Cambrils. La trobada, envoltada en un ambient totalment festiu, va consistir en la realització d'una foto conjunta i, a continuació, la celebració d'un dinar commemoratiu de la trobada i de ball com a cloenda. La intenció, segons els organitzadors de la trobada, és que aquesta hagi sigut la primera de les Torrentades que se celebrin en els propers anys.

Provinents d'Oria (Almeria)

Javi Torrente ha explicat a Revista Cambrils Diari Digital que fa uns 15 anys ell va elaborar un arbre genealògic de la família Torrente i li va donar a un cosí seu com regal de casament. Fa uns cinc anys, un altre cosí va veure aquest treball i s'hi va interessar però tal com ha explicat Javi Torrente, s'havia d'actualitzar. El següent pas d'aquest procés es va donar ara fa un any quan una altra cosina, Nati Martí Torrente, va ampliar aquest arbre genealògic com a part d'un treball universitari. Segons Javi Torrente, "jo havia arribat fins els besavis i ella va arribar una generació més enrere".
L'origen de la família Torrente és la localitat d'Oria, a Almeria. Segons ha explicat Javi Torrente, el seu besavi va tenir cinc fills i tres d'aquests van venir a viure a Cambrils. De les 80 persones reunides aquest diumenge, 76 són de Cambrils i quatre van venir procedents de la localitat alacantina de Mutxamel.

Comenta aquest article