Informació general

Xavier Sabaté, candidat del PSC, defensa el federalisme com el "nou model de relació que Catalunya ha de tenir amb Espanya"

Per Lluís Rovira i Barenys

Xavier Sabaté en un moment del acte del PSC al Centre Cultural, el passat divendres al vespre

El PSC va celebrar, el passat divendres al vespre, un acte de campanya electoral al Centre Cultural de Cambrils que va comptar amb el candidat d'aquest partit a la demarcació de Tarragona, Xavier Sabaté. L'acte va ser presentat per la primera secretària del PSC local, Anna Peláez, que en el seu discurs va repassar la inversió que havia fet el seu partit a Cambrils en els quatre anys anteriors a les darreres eleccions al Parlament, que va qualificar de "herència socialista". Segons Peláez, "el que ha fet la dreta ha estat desmantellar el que s'havia fet" i va detallar en xifres el nombre de places de mestres, de metges i d'equipaments que s'han suprimit en aquests darrers dos anys de govern de CiU. Peláez també va dir que CiU presenta ara, "una Catalunya polaritzada" i després d'això, en castellà, va dir que "a nosaltres no ens ha de donar lliçons de res". Per cloure la seva intervenció, de nou en català, va demanar "no fer cap pas enrere i votar al PSC".

Xavier Sabaté: "Gairebé tothom ens diu que fa dos anys vivia millor"

Xavier Sabaté, cap de llista del PSC a la demarcació de Tarragona, va incidir de nou en la davallada de serveis que s'ha produït a Catalunya els dos darrers anys, "en aquests moments preguntem a la gent si vivia millor ara que fa dos anys i gairebé tothom ens diu que fa dos anys". Sabaté va repassar les infraestructures que es van fer a la nostra zona, fent especial èmfasi en la construcció de l'hospital lleuger de Cambrils.
En un altre ordre de coses, Xavier Sabaté fer esment del procés que va patir la revisió de l'Estatut i va afirmar que "s'ha de canviar la relació de Catalunya amb Espanya. De tot el que va passar amb l'Estatut ve la desconfiança que els catalans tenen ara. A més, el govern central no paga a Catalunya el que ha de pagar. Som els tercers en pagar i som els set, o vuit o nou en rebre". Sabaté, a més, va defensar una relació nova amb l'estat, "un model federal com tenen a Alemanya, EEUU, Argentina, Brasil, ...".

Comenta aquest article