Esports

La carpa municipal acull el Festival Futbolnet de la Fundació FC Barcelona

Per Berta Ruiz

Un moment d'un dels partits de futbol disputats entre els xiquets, aquest passat dissabte

Aquest passat dissabte al matí, la carpa municipal de la zona esportiva va acollir el Festival Futbolnet, organitzat per la Fundació FC Barcelona, juntament amb la col·laboració de l’Ajuntament de Cambrils. Tot i que, inicialment, l’activitat havia de fer-se a la plaça del Pòsit, finalment, el festival es va muntar a la carpa municipal donada la pluja que havia caigut.

Durant tot el matí, es van organitzar diferents partidets de futbol en unes petites pistes de futbol que van instal·lar-se. Els xiquets participants en el programa van poder jugar al futbol i participar en d’altres activitats vinculades a la iniciativa Futbolnet. Es va instal·lar una porteria per llançar penals i també es van muntar diferents estands. En un d’aquests s’hi van organitzar partides d’escacs, en un altre hi havia membres de la Penya Barça amb productes de la penya i d’altres representants de diferents ONG. També hi va haver actuacions musicals i els xiquets van poder esmorzar fruita.

Adquirir uns hàbits de convivència

Aquesta iniciativa es va posar en marxa a principis del passat mes d’octubre i hi participen prop d'una cinquantena de xiquets i xiquetes. El programa promou que els infants adquireixin una sèrie d’hàbits de convivència en el seu procés de socialització. De fet, tal com van explicar en la presentació del programa, es tracta d’una iniciativa social i esportiva que no consisteix en jugar a futbol de la manera habitual, sinó que els xiquets han de marcar unes normes. El partit el guanya, l’equip que ha complert les normes establertes.

Els xiquets que prenen part en el Futbolnet, tenen entre 10 i 16 anys, estan dividits en tres grups i compten amb la col·laboració d’un timer (mediador) que els ajuda a l’hora d’establir les normes. Durant el període que durin les activitats, aquests treballaran diferents valors com el compromís, el respecte, la confiança, la tolerància, el treball en equip, la responsabilitat i l’esforç. La regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament és qui s’ha encarregat de proposar els xiquets participants en el programa. Cal destacar que, també es compta amb la col·laboració del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer que ha cedit les pistes de futbol de l’edifici La Salle per als entrenaments setmanals que es fan els dimecres i els divendres a la tarda. Enguany, el Futbolnet de la Fundació del FC Barcelona s’està fent a una vintena de poblacions catalanes.

Comenta aquest article