Informació general

46 edificis de Cambrils construïts abans de 1930 estan obligats a passar la ITE abans de finals d’any

Per Redacció

La majoria dels edificis que estan pendents de passar la inspecció es troben al Barri Antic

Tots els edificis construïts abans de l’any 1930 han de passar de manera obligatòria la Inspecció Tècnica d’Edificis (ITE), abans de finals d'any.  Aquest reglament està marcat en el Decret aprovat per la Generalitat, vigent des del febrer del 2010, i és la única manera de verificar que els propietaris mantenen els immobles en un estat correcte de conservació i ús. A Cambrils hi ha un total de 46 edificis que estan obligats a passar la ITE. De moment, aquests edificis construïts abans de 1930 i que es concentren majoritàriament al Barri Antic, encara estan pendents de passar la inspecció.

La ITE permet detectar situacions de risc als habitatges i corregir-les a temps. A la província de Tarragona hi ha uns 1.100 edificis que haurien de passar aquesta inspecció. A la ciutat de Tarragona n’hi ha 400, a Reus 391, a Montblanc 48, a Falset 29, a Mora d'Ebre 19 i a Valls 139. Un cop passada la inspecció, els propietaris dels immobles obtindran un certificat d'aptitud amb vigència de 10 anys.

Dos anys després de l’entrada en vigor del Decret del govern català, els aparelladors de les comarques tarragonines només han pogut inspeccionar menys del 5 per cent del total d’edificis. Els resultats són escassos i preocupants ja que es tracta d’una gestió obligada però també de prevenir futures conseqüències greus quan els veïns han d’abandonar casa seva per situacions de perill als seus habitatges o altres incidències. Els propietaris dels immobles es poden assessorar al Col·legi d'Aparelladors de Tarragona trucant al 977 21 27 99. El mateix col·legi s'encarregarà de la gestió de tot el procés fins a l'obtenció del certificat d'aptitud.

Comenta aquest article