Cultura

El Centre Cultural acollirà avui la taula rodona "Cambrils, para i fonda", emmarcada en el cicle L'arribada del Turisme a Cambrils (1950-1962)

Per Redacció



Cartell del cicle L'arribada del turisme a Cambrils
Avui a les 20 hores, el Centre Cultural acollirà la taula Rodona "Cambrils, parada i fonda", emmarcada en el cicle L'arribada del turisme a Cambrils (1950-1962). En aquest acte es podran escoltar els testimonis de persones que, des de l'àmbit de la restauració o l'allotjament, van viure directament els primers anys del desenvolupament del turisme a Cambrils.

En aquells anys, cada vegada més persones acudien a Cambrils des de llocs propers i també des d’arreu d’Europa, atrets per la gastronomia i per la possibilitat de gaudir del clima, el paisatge i el bon tracte i d’allotjar-se en fondes, càmpings, pisos particulars i en els primers hotels. Els establiments de restauració que Cambrils tenia l’any 1950 (una fonda, un restaurant i sis cafès) van evolucionar per respondre a aquesta nova demanda. Alhora, el sector creixia i es diversificava, fins que en el moment de l’esclat turístic, l’any 1962, ja existien dos hotels, tres fondes, sis restaurants, cinc càmpings i desenes de bars i de pisos turístics.

El cicle L’arribada del turisme a Cambrils (1950-1962) pretén obrir la divulgació i el debat sobre el turisme, un fenomen que el darrer mig segle ha transformat l’economia, la vida, el paisatge i els costums de Cambrils. Aquest cicle continua la línia de recerca i divulgació sobre memòria històrica que desenvolupen el Museu d’Història de Cambrils i l’Arxiu Municipal de Cambrils dins de la seva programació anual. El proper acte serà la presentació de l'exposició Turisme de Postal a la Sala Àmbits del Centre Cultural, el proper dijous 22 de novembre.


Comenta aquest article