Informació general

Es presenta la nova Unitat Motoritzada de la Policia Local

Per Cristina Sierra

El regidor Dani Milan amb vuit dels 16 agents que formen la nova unitat de la Policia Local

Ahir al matí, el regidor de Governació –Dani Milan– i el cap accidental de la Policia Local –Manel Muñoz– van presentar la nova Unitat Territorial Motoritzada Comunitària de la Policia Local. Tal com va explicar Milan, la nova unitat està formada per 16 agents que reforçaran la vigilància a les zones on hi ha més població. "L'objectiu és donar major presència al carrer i per tant, una major proximitat a la ciutadania. També es vol donar més sensació de seguretat, així com un major control de la indisciplina viària", va apuntar el regidor.

Els agents d'aquesta nova unitat patrullaran per parelles –dues parelles de 6 a 14 hores i dues més de 14 a 22 hores–  i utilitzaran la moto amb un doble objectiu: disminuir el temps de resposta i estalviar combustible. El regidor va apuntar que la unitat es va posar en funcionament a principis d'octubre i els "primers balanços són positius, és una mesura consolidada". Segons Milan, "aquest nou sistema dóna una sensació de proximitat de la Policia i és més visible que un patrullatge a peu convencional".

Una unitat que substitueix l'anterior policia comunitària

La Unitat Territorial Motoritzada Comunitària, que compta amb 5 motos i un cotxe que s'utilitzarà quan sigui necessari, substitueix a l'anterior funcionament de la policia comunitària, que comptava amb 8 agents. El cap accidental de la Policia Local va apuntar que, "vuit agents per aquest servei de policia comunitària era insuficient i per això es va decidir fer una reorganització interna del cos i augmentar la unitat motoritzada amb 16 agents".
Cal apuntar que per aquest nou servei no s'han comprat nous vehicles, sinó que s'ha substituït un cotxe per una moto nova.

Comenta aquest article