Informació general

La Taula pel Suport a l'Educació organitzarà una acció reivindicativa de caràcter lúdico-festiu

Per Berta Ruiz

Un moment de la reunió celebrada ahir a la tarda al Centre Cultural

La Taula pel Suport a l'Educació a Cambrils va organitzar, ahir a la tarda al Centre Cultural, una reunió amb diferents representants de la comunitat educativa local. En aquesta ocasió, es va acordar reunir-se amb la regidora d'Ensenyament de l'Ajuntament –Carmen Quintana– per presentar-li una proposta a incloure en els pressupostos municipals de 2013. Aquesta consisteix en demanar una subvenció per fer front a un projecte de reutilització de llibres de text. Aquesta iniciativa consisteix en què els llibres de text són propietat de l'escola i els alumnes els poden utilitzar i reutilitzar. Segons ha explicat una de les portaveus de la Taula –Tere Franch–, abans, "aquest projecte era subvencionat per la Generalitat de Catalunya, però es van retirar els ajuts econòmics i per fer-hi front necessitem una quantitat de diners". També es demanarà que es recuperin les subvencions de les AMPES dels centres educatius.

Per altra banda, en la reunió també es va acordar fer una acció reivindicativa de caràcter lúdico-festiu. El dia escollit serà el dia 1 de desembre i, tot i que encara s'ha d'acabar de definir en què consistirà. S'organitzaran tallers, xerrades i d'altres activitats.

Fer partícips tots els professors dels centres cambrilencs

Un altre dels principals punts de l'orde del dia va consistir en explicar com havien anat les diferents visites als claustres dels centres educatius. Tal com va explicar una de les portaveus de la Taula –Tere Franch–, en l'anterior reunió es va acordar fer una ronda de visites per les diferents escoles per tal "de donar-nos a conèixer a tots els claustres dels mestres, establir un contacte directe i fer partícips tots els professors de les nostres inquietuds, perquè són ells els que estan a les aules cada dia, els que pateixen les retallades i els que saben què és més necessari". Cal destacar que els membres de la Taula pel Suport a l'Educació s'han reunit amb representants dels diferents centres, però encara n'han de visitar quatre.

Crear un espai reivindicatiu als centres 

Prèviament a la reunió d'ahir, la Taula pel Suport a l'Educació va fer arribar un comunicat a tots els claustres escolars on s'exposaven una sèrie de propostes. Aquestes van en la línia de demanar a l'Ajuntament que faci un recull de tota l'oferta educativa del municipi que es podrà utilitzar durant aquest curs, des d'altres àrees com Joventut, Esports, Festes o Turisme. També es reclama al consistori que recuperi part de la partida econòmica que va es va suprimir dels pressupostos municipals de l'any 2012, uns 144.000 euros. Des de la Taula també es vol crear un espai reivindicatiu als centres i crear una xarxa de contactes, així com fer propostes de formació per a mestres i endegar propostes creatives i engrescadores per tal de fer participar la comunitat educativa com per exemple un mercat d'intercanvi de material. A banda, des d'aquesta plataforma també es vol informar dels diferents moviments reivindicatius que es facin a nivell comarcal i de la demarcació.

Comenta aquest article