Societat

L'Ateneu Roig organitza un taller sobre "Sensacions i emocions en l'art" a càrrec dels artistes Pere Estadella i Jordina Ros

Per Berta Ruiz

Un moment dels tallers artístics que van fer-se en la sessió de la tarda

L’Ateneu Roig de Cambrils va organitzar, durant tota la jornada de dissabte al Casal Municipal de la Gent Gran, un taller sota el títol “Sensacions i emocions en l’art”. Aquest, que va anar a càrrec dels artistes locals Pere Estadella i Jordina Ros, va comptar amb la participació d’una quinzena de persones.

El taller va iniciar-se a les deu del matí amb una presentació anomenada “Tots som creatius”. En aquesta primera part, els participants al taller van treballar les sensacions i les emocions a través de la improvisació, amb el cos, la ment, la veu i la relació amb el grup. També van abordar el procés de creació artístic a través de diferents performances. De fet, una de les activitats va ser que, a través d’un quadre de pintura, els participants havien d’interpretar-ho i comentar-lo. Cap al migdia, els participants van fer una aturada per dinar al mateix casal. A la tarda, van seguir les activitats amb un caire més plàstic i artístic. Es van treballar les sensacions escoltant unes músiques, observant unes imatges i finalment, treballant amb tot tipus de materials com cartrons, cartolines, pintures, cordes, collage, diaris, etcètera. Segons va explicar Pere Estadella, “no ens basem només en una tècnica, sinó en la manipulació de la matèria i que aquesta ens porti a la nostra creació a partir d’unes premisses”. Per cloure la jornada, tots els participants juntament amb Pere Estadella i Jordina Ros van reflexionar sobre la creativitat i sobre l’art.

Tal com comentava Pere Estadella a Revista Cambrils Diari Digital, “en aquest taller sobre creativitat, volem treballar les sensacions i les emocions en l’art. En aquests moments tan complicats que estem passant, creiem que és important transmetre com ser creatius, no només en l’art sinó també en d’altres coses. La creativitat pot fer-se a qualsevol lloc, a l’oficina o a casa. Aquesta és pot ensenyar, es pot exercir i si ajudes a la gent a fer-ho, té més facilitats per ser creatiu. Això no significa que hagis de ser un pintor o un inventor, sinó que tothom és creatiu, però fa falta potenciar-ho”.

En la sessió del matí, els participants van treballar la creativitat a través de l'expressió del cos i la ment

Comenta aquest article