Cultura

L'equip de la Biblioteca Municipal de Cambrils publica un article a la revista Mi Biblioteca sobre l’ús dels pictogrames

Per Redacció

Imatge de la Biblioteca Municipal

La revista "Mi biblioteca" va publicar un article escrit per l’equip de la Biblioteca Municipal de Cambrils on es tractava l’ús dels pictogrames en gran part del seu fons. Aquesta iniciativa es va iniciar l’any 2000 i està en constant evolució.

Els pictogrames permeten identificar d'un sol cop d'ull la temàtica dels documents. Cal destacar que l'ús d'aquest sistema en els llibres de coneixement del fons infantil, permet que els xiquets els puguin reconèixer més ràpidament i que, amb el temps puguin relacionar-los més fàcilment amb la Classificació Decimal Universal (CDU). En d’altres seccions com la novel·la, la novel·la juvenil o les pel·lícules cinematogràfiques, els pictogrames revelen el gènere. A la secció de la "Viatgeteca" s'utilitzen, principalment, per a identificar les guies de viatge amb els continents on pertanyen. També són emprats per a distingir alguna part específica com seria el cas de les receptes per a pares, llibres i contes que tracten l’aprenentatge, la vida, els sentiments, els valors i les actituds relacionats amb el món de l'infant.

Comenta aquest article