Informació general

Els pescadors cambrilencs escullen els 28 membres de la nova Assemblea General de la Confraria

Per Berta Ruiz

Imatge d'arxiu del port cambrilenc

Aquest passat dissabte es van celebrar les eleccions dels membres de la nova Assemblea General de la Confraria de Pescadors de Cambrils, d’acord amb la data fixada pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat per a l’elecció dels càrrecs als òrgans de govern de les confraries de pescadors de tot Catalunya.

28 membres integren la nova Assemblea General

D’acord amb el procediment establert es van votar els 28 membres de l’Assemblea General, formada per 14 representants dels armadors i 14 representants dels mariners. D’aquests, hi ha d’haver una representació proporcional de cada modalitat de pesca. En aquest cas, hi ha d’haver quatre representants de l’encerclament –amb quatre armadors i quatre mariners–, dos representants d’arts menors –amb dos armadors i dos mariners– i vuit representants de l’arrossegament, amb vuit armadors i vuit mariners. Actualment, el cens en les diferents modalitats està repartit de la següent manera: 19 armadors i 48 mariners de l’arrossegament, 4 armadors i 32 mariners de l’encerclament i 7 armadors i 8 mariners d’arts menors. Tal com ha explicat el secretari de la Confraria de Pescadors –Xavier Domènech– a Revista Cambrils Diari Digital, en la votació d’aquest passat dissabte, només van poder votar els mariners d’arrossegament i els armadors d’arrossegament. Es va produir aquest fet, perquè de les altres modalitats hi havia menys candidats que places disponibles i van entrar tots directament, com a càrrecs electes, per a l’elecció s’haurà de fer el proper 10 de novembre.

El 10 de novembre s'escolliran els diferents càrrecs

Així doncs, el dia 10 de novembre, els 28 membres de l’Assemblea General es podran presentar als diferents càrrecs de president (patró major), els dos vicepresidents –que són els presidents de l’associació d’armadors i de l’associació de mariners– i els vocals.
En aquesta votació ja no votarà tot el cens, sinó que ho faran els 28 membres de la junta general. Cal destacar que aquest dia es faran tres votacions: una, on els 28 integrants votaran al patró major de la Confraria; una altra on els 14 armadors votaran al president de l’associació d’armadors i els 14 mariners votaran al president de l’associació de mariners i una tercera votació, on es votarà pel vocal de cada sector.

Posteriorment, seguirà el calendari electoral establert per la Generalitat, on s’escolliran els òrgans de govern de les federacions territorials i, finalment, la Federació Nacional Catalana de Confraries de Pescadors.

Comenta aquest article