Esports

Prop de 50 xiquets cambrilencs participen al programa FutbolNet de la Fundació FC Barcelona

Per Cristina Sierra

Antoni Tombas, Mercè Dalmau i Maria Font durant la presentació del programa

Des del passat 3 d’octubre, 48 xiquets i xiquetes formen part del nou programa FutbolNet, promogut des de la Fundació FC Barcelona. Ahir al matí, l’alcadessa de Cambrils –Mercè Dalmau–, el patró de la Fundació –Antoni Tombas– i la coordinadora del programa a Cambrils –Maria Font– van presentar aquesta iniciativa "atractiva i diferent" que promou que els nens i nenes adquireixin una sèrie d’hàbits de convivència indispensables en el seu procés de socialització.

Tal com va explicar Font, el programa és un projecte social i esportiu que no consisteix en jugar a futbol de la manera que coneixem, sinó que els propis xiquets i xiquetes han de marcar unes normes, una d’elles és que les xiquetes han de marcar els gols, i el partit el guanya l’equip que ha complert les normes establertes. La coordinadora va apuntar que en aquestes dues setmanes els xiquets i xiquetes han tingut una “evolució increïble” i s’han adaptat molt bé al programa.

La regidoria de Benestar Social s’ha encarregat de proposar als nens i nenes que participen al programa

El programa està dividit en diferents mòduls: compromís, respecte, tolerància, treball en equip, responsabilitat i esforç. Font va explicar que els xiquets i xiquetes que hi participen tenen entre 10 i 16 anys, estan dividits en tres grups i compten amb la col·laboració d’un timer (medidador) que els ajuda a l’hora d’establir les normes.

Per la seva banda, l’alcaldessa va explicar que les regidories de Benestar Social, Salut i Família, Esports, Joventut i Ensenyament de l’Ajuntament de Cambrils han treballat coordinadament per tal de facilitar les inscripcions i buscar el lloc on desenvolupar el programa. La regidoria de Beenstar Social s’ha encarregat de proposar els nens i nenes que participen al programa i es preveu arribar a la seixantena de participants. Dalmau va apuntar que, “com a Ajuntament estem molt satisfets i contents d’acollir el programa per treballar aquesta sèrie de valors que són tan necessaris”. L’alcaldessa va agrair també la col·laboració del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer, que ha cedit les pistes de futbol de l’edifici La Salle per desenvolupar el programa els dimecres i els divendres a la tarda.

Un programa que aplica els valors del primer equip de futbol del Barça

El patró de la Fundació va explicar que aquesta és la segona temporada del programa –l’any passat es va fer en algunes poblacions catalanes a nivell provisional– i aquest any es fa en 20 municipis catalans, cinc per cada província. Tombas també va apuntar que “és un projecte que té els valors que apliquen cada dia els jugadors del primer equip de futbol del Barça. És un programa que permet la integració social”.  El patró va afirmar que el programa és molt més efectiu a l’hora de promoure els valors en els xiquets i xiquetes que no pas les escoles tècniques que tenen arreu Catalunya. “La reacció dels nens és molt més ràpida”.

Cambrils acollirà el Festival FutbolNet al novembre

A més dels dies d’entrenaments que es fan a La Salle, hi ha prevista la celebració del Festival FutbolNet el proper 17 de novembre i que servirà per ensenyar a la població el que es fa des del programa. L’acte anirà acompanyat d’actuacions i comptarà amb la participació d’algunes entitats cambrilenques.

Comenta aquest article