Cultura

S'inaugura l'exposició "4D Terra", una mostra d'escultura i ceràmica dels artistes locals Xavi Castellnou, José Martín, Francesc Munté i Dolors Ortuño

Per Berta Ruiz

Un moment de l'acte d'inauguració de l'exposició. D'esquerra a dreta, Dolors Ortuño, Francesc Garriga, Xavi Castellnou, José Martín i Francesc Munté

El passat divendres al vespre, a la sala Àmbits del Centre Cultural, es va inaugurar una exposició col·lectiva d’escultura i ceràmica a càrrec de quatre artistes locals: Xavi Castellnou, José Martín, Francesc Munté i Dolors Ortuño. El regidor de Cultura –Francesc Garriga– va ser l’encarregat d’inaugurar la mostra, acompanyat dels quatre autors de les obres.

Sota el títol “4D Terra”, la mostra recull diferents tècniques, materials i maneres de fer que tenen com a element comú la terra. Per un costat, Xavi Castellnou i José Martín presenten un treball conjunt d’investigació sobre esmalts cristal·litzats aplicats en diferents peces ceràmiques. Francesc Munté exposa la seva obra anomenada “Reflexions, part 1”, que és un conjunt de set contenidors ceràmics inspirats en l’origen de l’ésser humà. Munté empra gres i esmalts cuits a una temperatura de 1.260ºC, i reflexiona sobre l’origen de l’home, des del fons de la mística precolombina i, a través d’una simbologia imaginària, tot utilitzant vasos d’ofrenes rituals a la fertilitat de la mare Terra. Per la seva part, Dolors Ortuño presenta una col·lecció de retrats ètnics i personals, combinant l’escultura i la ceràmica de material refractari i esmalts. Algunes de les seves peces són el cos nu de la dona, mentre que d’altres plasmen diferents rostres ètnics femenins. Sobre la idea de fer una exposició col·lectiva, Xavi Castellnou va explicar a Revista Cambrils Diari Digital que, “som gent que fem ceràmica, que treballem la terra. Els hi vaig proposar fer una exposició col·lectiva i ens vam posar d’acord per tal de donar a conèixer la tècnica que fa cadascú. Ens sentim motivats en treballar aquesta terra, perquè crec que és un element molt proper a l’ésser humà”.

L’exposició d’escultura i ceràmica instal·lada a la sala Àmbits del Centre Cultural es podrà visitar fins el proper 17 de novembre.

Comenta aquest article