Informació general

Els alumnes dels instituts cambrilencs se sumen majoritàriament a la vaga contra la reforma educativa i les retallades

Per Cristina Sierra

Institut Ramon Berenguer IV, aquest matí

Els alumnes dels instituts cambrilencs s'han sumat durant tres dies –dimarts, dimecres i avui– a la vaga contra la reforma educativa i les retallades que tant el Ministeri d'Educació com la Generalitat apliquen a l'ensenyament. La vaga ha estat convocada pel Sindicat d'Estudiants als instituts públics d'arreu Espanya i s'hi han pogut sumar els alumnes de tercer i quart d'ESO, els de Batxillerat i els de Cicles Formatius. A Cambrils, el seguiment de la vaga ha estat massiu als quatre instituts cambrilencs.

On més s'ha notat la vaga ha estat a l'Institut Ramon Brenguer IV, on el 100% dels alumnes –comptant els d'ESO, Batxillerat i cicles– han decidit no anar a classe. En el cas de l'Institut Cambrils, el seguiment de la vaga per part dels alumnes ha estat majoritari i des del centre han remarcat el fet que alguns dels seus alumnes va anar ahir a la manifestació de Tarragona. Pel que fa a l'Escola d'Hoteleria i Turisme, el primer dia de vaga no va tenir gaire seguiment però ahir i avui els alumnes s'han sumat majoritàriament a la convocatòria. Per últim, a l'Institut Mar de la Frau la vaga ha estat seguida per un 70% dels alumnes.

Mig miler d'estudiants es manifesten a Tarragona


Més de mig miler d'estudiants es van manifestar, ahir al migdia, pel centre de Tarragona contra la reforma educativa. La marxa va aplegar principalment estudiants de secundària, però també de batxillerat, cicles formatius i universitaris. Segons el sindicat, la vaga ha tingut un seguiment del 80% a a demarcació de Tarragona. Durant la manifestació, que va recórrer la Rambla Nova, es van sentir consignes contra el ministre Wert o el president Mas.

Nicolàs Sellarès, portaveu del Sindicat d'Estudiants a Tarragona, va explicar que la vaga d'aquesta setmana ha anat dirigida als estudiants, però que l'objectiu és implicar-hi també els professors, pares, mares i tota la comunitat educativa en general, perquè "els atacs contra l'educació tenen com a objectiu la classe treballadora i carreguen tot el pes de la crisi als que menys tenen per tal de mantenir els beneficis dels capitalistes i banquers".


Comenta aquest article