Informació general

La Cooperativa Agrícola de Cambrils és distingida amb la Cullera d'or per la seva col·laboració amb la Fundació del Banc dels Aliments

Per Redacció

Moment de l'acte de lliurament de les distincions, aquest passat dimarts

Aquest passat dimarts, 16 d’octubre, la Fundació del Banc dels Aliments i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya van organitzar un acte en el marc del Dia Mundial de l’Alimentació, amb l’objectiu de donar a conèixer el paper que tenen les cooperatives agràries en la lluita contra la pobresa.

Sota el lema “Les cooperatives agrícoles alimenten el món”, es va fer el lliurament de la Cullera d’or dels 25 anys del Banc dels Aliments a les cooperatives agràries que col·laboren de manera habitual en la lluita contra el malbaratament alimentari i la fam més propera. D’entre aquestes, van rebre la distinció la Cooperativa Agrícola de Cambrils. Un dels membre del consell rector de la Cooperativa Agrícola de Cambrils –Salvador Gaya–, juntament amb el gerent de la Cooperativa Agrícola de Cambrils –Fernando Sarasa– van ser els encarregats de recollir aquest reconeixement. Les altres cooperatives distingides van ser les de Soldebre (Tortosa), La Fageda (Santa Pau), Arrossaires del Delta de l’Ebre (Amposta), Actel (Lleida), Exportadora d’Agris d’Alcanar, Societat Cooperativa Sant Domènec (La Portella), la cooperativa Bitemca (Bitem), Fruits de Ponent (Alcarràs), Cítrics Terres de l’Ebre (Campredó), Camp Sant Gaietà d’Aitona, Llet Nostra (Girona)i la Càmara Arrossera del Montsià (Amposta).

L’acte va comptar amb la presència del Conseller d’Agricultura Ramaderia,Pesca,Alimentació i Medi Natural –Josep M.Pelegrí, que va ser l’encarregat de lliurar les distincions. També hi van assistir el president del Banc dels Aliments –Antoni Sansalvadó–, el president de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya –Josep Pere Colat– i el fundador del Banc dels Aliments de Barcelona –Jordi Peix–, que va oferir una ponència on va exposar com les cooperatives agràries poden ajudar als més necessitats. L’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura celebra cada 16 d’Octubre el Dia Mundial de l’Alimentació fent una crida a les institucions i a la societat de la necessitat de lluitar per millorar les condicions contra la fam i la degradació ambiental.

Comenta aquest article